St. Antonius Ziekenhuis het beste ziekenhuis van Nederland

Array

Foto_Nieuwegein_220x146Het St. Antonius Ziekenhuis is als beste uit de bus gekomen in het onderzoek van Elsevier naar ‘De beste ziekenhuizen’. Evenals vorig jaar staat ons ziekenhuis op nummer één, waarmee wij met recht kunnen zeggen dat wij het beste ziekenhuis van Nederland zijn. Dit jaar stonden de thema’s patientveiligheid en bedrijfsvoering centraal.

Ons ziekenhuis haalt: “hoge scores voor de medische deskundigheid, voor het functioneren van het operatiecomplex, de intensieve zorg en de hartbewaking. En van de specialisten krijgen vooral de cardiologen veel lof. Tegelijk maakt het ziekenhuis in de ogen van de ondervraagden weinig fouten als het gaat om de veiligheid van de patient. Dat alles gaat samen met een deugdelijke organisatie en uitstekende verpleging.”, aldus Elsevier.

Onderzoek
Elsevier heeft het onderzoek ook dit jaar in samenwerking met onderzoeker en beleidsadviseur Peter Lagendijk uitgevoerd. De oordelen over de ziekenhuizen zijn afkomstig van deskundigen in de zorg, zoals medisch specialisten, hoofdverpleegkundigen en hoofden van operatiecomplexen en afdelingen intensive care.

Bron: St. Antonius Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen