Zorg voor directe omgeving belangrijk voor vrouwen met borstkanker

Array

borstkankerVrouwenbeslissen.nl heeft 1.800 vrouwen gevraagd wat zij zouden doen als zij bij ernstige ziektes (bijvoorbeeld borstkanker) over extra geld zouden beschikken. De resultaten geven aan dat de vrouw in een dergelijke situatie de voortgang van haar directe omgeving voorop stelt. Annette van Keulen, initiatiefneemster van Vrouwenbeslissen.nl: Het onderzoek werd gehouden ten behoeve van de ontwikkeling van onze Beslist Onafhankelijk Polis. Wij gingen daarbij van uit dat extra geld vooral voor extra zorg en middelen voor de getroffen vrouw zelf ingezet zou worden. De uitkomsten waren echter nogal anders: 65% zou het geld vooral gebruiken om het voor de directe omgeving zo dragelijk mogelijk te maken.

“Maar ook het maken van een reis met de familie en weggeven aan de kinderen werd genoemd” zegt Van Keulen. “Het geld uitgeven voor extra zorg voor de vrouw zelf kwam veel minder vaak voor dan we dachten”.

Sociaal gewenste antwoorden?
Annette van Keulen: “Toch is het ook logisch. Je hebt er zelf ook belang bij als je directe omgeving goed verzorgd wordt. De vrouw is toch vaak de spil in het gezin, dus zij weet als geen ander waar de problemen ontstaan”.

“De ziektekostenverzekering is voor de medische zorg. Voor je directe omgeving wordt echter niets geregeld of geld beschikbaar gesteld. En er wordt ook nog al wat gevraagd van de directe omgeving. Voor een vrouw in deze situatie is het behoud van onafhankelijkheid en het voorkomen van financiele zorgen uiterst belangrijk.”

Voor vrouwen, door vrouwen.
Interessant detail is dat bij alle betrokken partijen een vrouw aan het roer staat. Annette van Keulen: “Het is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Jeanette van Beek (HFS, de verzekeraar) en Susanne Paffrath (Scor, herverzekeraar). Het ligt dan ook heel dicht bij ons zelf. Maar toch zie je dat onderzoek helpt om meer inzicht te krijgen in wat je klanten willen, ook al lijkt het allemaal voor de hand te liggen”.

Bron: vrouwenbeslissen.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen