Opmerkelijke nominatie Medisch Spectrum Twente voor Nationale Patiëntveiligheid Award 2009

Array

MSTDe selectiecommissie van het VMS Veiligheidsprogramma is van mening dat ‘Frail & Elderly’ in Medisch Spectrum Twente samen met twee andere inzendingen het best voldoet aan de gestelde criteria van de Nationale Patientveiligheid Award. Samen met het Oogziekenhuis Rotterdam en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is Medisch Spectrum Twente in de race om de Patient Veiligheid Award te winnen. De nominatie is opmerkelijk te noemen. Afgelopen maanden was het MST veelvuldig in het nieuws vanwege de ex-neuroloog Jansen Steur. De neuroloog heeft verschillende de patienten veiligheid in gevaar gebracht en het vertrouwen ernstig beschaamd. Er loopt een strafrechterlijk onderzoek naar Jansen Steur.

Het VMS Veiligheidsprogramma organiseert deze jaarlijkse uitreiking van de award voor toonaangevende initiatieven op het gebied van patientveiligheid. Op 24 november op het Congres Expeditie Patientveiligheid in De Doelen te Rotterdam, zal het publiek haar stem uitbrengen . De beoordeling van het publiek alsmede de beoordeling van de Jury wordt aan het einde van het congres bekend gemaakt.

De drie genomineerden kunt u vinden op www.vmszorg.nl en op www.expeditiepatientveiligheid.nl

Korte beschrijving van Frail & Elderly
Invoering van een werkwijze die gericht is op het herkennen van kwetsbare ouderen, het herkennen van het risico op specifieke zorgproblemen en het inzetten van behandel- en / of preventieprotocollen als deze zorgproblemen vóórkomen.

Waarom is met ‘Frail & Elderly’ gestart? Wat was de aanleiding?
Vanaf 2006 heeft MST extra aandacht voor de groep kwetsbare oudere patienten. Na een project ‘Delier’ (plotselinge ernstige verwardheid0 werd in het najaar van 2007 ziekenhuisbreed het project Frail & Elderly opgestart. MST bleek namelijk zeer goede zorg te verlenen voor een aantal aandoeningen die vaak voorkomen bij deze patientengroep, maar er viel nog winst te behalen bij het in kaart brengen en voorkomen van specifieke zorgproblemen. Projectleider Nel van ’t Veer van Medisch Spectrum Twente is trots op deze nominatie en hoopt uiteraard op het winnen van de award.

Bron: MST

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen