Succesvol protest: Amerikaanse rechter verbiedt voorlopig gedwongen vaccinaties

Array

42-19638929Een rechter van het Hooggerechtshof van de Amerikaanse staat New York heeft de authoriteiten voorlopig verboden om het controversiele vaccin tegen de Mexicaanse griep -op straffe van ontslag- gedwongen toe te dienen aan iedereen die in de gezondheidszorg werkt. De uitspraak is het gevolg van een succesvol protest van de Public Employees Federation, die vond dat de Gezondheidscommissaris van de staat zijn boekje te buiten ging toen hij onlangs gedwongen vaccinaties tegen zowel de Mexicaanse griep als de seizoensgriep afkondigde.

Ook de New York State United Teachers organisatie en een namens vier verpleegsters optredende advocaat werkten aan het succesvolle gerechtelijke protest mee. Het gevolg is dat de griepvaccinaties voor circa 500.000 artsen, verpleegkundigen en al het niet-medische personeel werkzaam in gezondheidsinstellingen voorlopig vrijwillig moeten blijven. Op 30 oktober buigt de rechtbank zich opnieuw over de zaak.
Aanvankelijk had de Staat besloten dat iedereen werkzaam in deze beroepen uiterlijk 30 november gevaccineerd zou moeten zijn, op straffe van discliplinaire maatregelen, inclusief ontslag. Dat zorgde voor een stortvloed aan protesten. Paula Small, een vrouw die werkt in een gezondheidsinstelling voor baby’s en kinderen, had stellig verklaard het vaccin te weigeren, omdat dit ‘niet getest en niet bewezen’ is, en mogelijk schadelijke gevolgen zou hebben. In 1976 waren er na een beperkt aantal varkensgriep vaccinaties een naar verhouding groot aantal doden te betreuren.

Frank Mannino, een 50 jarige verpleger, was eveneens boos dat de Staat hem dreigde te ontslaan als hij de griepvaccins zou weigeren. Volgens hem zouden de gedwongen vaccinaties in strijd zijn met zijn wettelijk gegarandeerde persoonlijke vrijheden en burgerrechten. Toen hem gevraagd werd of hij desnoods zijn baan zou willen verliezen als hij de vaccinaties zou blijven weigeren, antwoordde hij: ‘Absoluut. Ik neem het vaccin niet, ik laat me niet dwingen. Dit is nog altijd Amerika.’

Bronnen: Xandernieuw, WCBSTV &  Infowars

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen