Update NVAB-Leidraad Influenzapandemie

0
220

NVABDe Leidraad bevat aanbevelingen voor bedrijfsartsen inzake de Pandemie van het Nieuwe Influenza A virus (H1N1). In de herziene versie zijn de aanbevelingen voor het toepassen van antivirale middelen verder uitgewerkt en beter onderbouwd. Voorts is het gedeelte over vaccinatie aanzienlijk uitgebreid en zijn de bijlagen aangepast.

De leidraad is een levend document dat voortdurend aangepast wordt aan de actualiteit. Vergewist u zich er dus steeds van dat u de meest recente versie raadpleegt!

Er is geen uitgebreide commentaarronde gehouden, en evenmin zijn de aanbevelingen in de praktijk getest. Daarom houden wij ons bijzonder aanbevolen voor reacties op dit concept van de leidraad. Dat kan in de vorm van commentaar op de inhoud, suggesties voor aanvulling en verbetering. En niet in het minst: uw eigen ervaringen in de praktijk bij werknemers en bedrijven! Uw reactie zien wij met belangstelling tegemoet en ontvangen we graag per email via Kwaliteitsbureau NVAB.

Leidraad Influenzapandemie

Hier kunt u de leidraad en de bijbehorende informatie downloaden.

Leidraad ‘Influenzapandemie: infectiepreventie van werkenden’ (NVAB, KIZA, 2e concept oktober 2009)

Bijlagen en Hulpmiddelen
1. Brief van RIVM aan de artsen van 6 augustus 2009
2. Advies van de Gezondheidsraad van 17 augustus 2009:
“Vaccinatie tegen pandemische influenza A/H1N1 2009: doelgroepen en prioritering”

3. Leidraad voor infectiepreventie in ziekenhuizen tijdens de pandemie met nieuwe
influenza A (H1N1) dd. 5 augustus 2009

4. Elementen waaraan een bedrijfscontinuïteitsplan moet voldoen
5. Antivirale middelen: doseringsschema en checklist voor het voorschrijven
6. Aandachtspunten voor overleg met werkgever/bedrijf
7. Overwegingen bij het inzetten van persoonlijke beschermingsmiddelen
8. Voorbeeld logboek werknemer bij gebruik antivirale middelen
9. Bronnen met voorlichtingsmateriaal voor werkgevers en werknemers
10. Antwoorden op veelgestelde vragen
11. Advies van de Gezondheidsraad van 17 september 2009: “Vaccinatie tegen pandemische influenza A/H1N1 2009: doelgroepen en prioritering (2)”
12. Boaborea protocol massale vaccinatie Nieuwe Influenza A (H1N1)

Bron: NVAB

Vorig artikelOratie: Achter de navel kijken
Volgend artikelGroener gras voor zorgverleners
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.