Is Europese samenwerking op het gebied van patiëntveiligheid mogelijk?

Array

symposiumSymposium 10 november 2009 Meeting Center Regardz Eenhoorn Amersfoort
Of is Europa te divers? En is voor samenwerking standaardisatie in de zorg nodig? Of bedreigt dit het innovatieve karakter dat zo noodzakelijk is voor patientveiligheid? En wat hebben de patient en de zorgverlener aan internationale samenwerking? Dit zijn enkele actuele vraagstukken die aan de orde komen tijdens het symposium over patientveiligheid op 10 november in Amersfoort. Toonaangevende Europese veiligheidsprojecten presenteren zich hier, waaronder EUNetPaS, DUQuE en het European HANDOVER project.

Zowel nationaal als internationaal wordt hard gewerkt en worden goede resultaten behaald. Het symposium biedt een platform voor internationale kennisuitwisseling over patientveiligheid. Het wordt georganiseerd door het Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg NIVEL en de European Society for Quality in Healthcare(ESQH).

Voor wie
Raden van bestuur, medisch specialisten, verpleegkundigen, kwaliteitsfunctionarissen, branche- en koepelorganisaties, wetenschappelijke verenigingen, beroepsverenigingen, patientenorganisaties, verzekeraars, beleidsmakers.

Waar en wanneer
Het symposium wordt gehouden op dinsdag 10 november van 9.30 tot 16.00 uur.
Locatie: Meeting Center Regardz Eenhoorn Amersfoort, Koningin Wilhelminalaan 33, 3818 HN Amersfoort.

Aanmelding
Inschrijving geschiedt via het inschrijfformulier op www.cbo.nl/patientveiligheid. De kosten voor deelname aan dit symposium zijn € 50,-.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen