Klink betreurt nieuwe slachtoffers

minister-klink-medicalfacts-jan-de-leeuwMinister Klink betreurt het dat in Nederland opnieuw twee mensen zijn overleden aan Nieuwe Influenza A H1N1 (Mexicaanse griep). In totaal zijn in Nederland zes personen overleden aan de gevolgen van dit griepvirus. Er is nu sprake van een lichte griepepidemie.

De laatste slachtoffers zijn een man van 40 jaar, die tot een medische risicogroep behoorde, en een meisje van 14. `Mijn gevoelens van medeleven gaan uit naar hun families’, reageert Klink. Het komt erg weinig voor dat verder gezonde mensen overlijden aan griep, zoals het 14 jarige meisje. `Heel triest dat dit haar is overkomen, ik hoorde dat ze voor ze griep kreeg verder kerngezond was.’

Gezonde kinderen en adolescenten komen nu niet in aanmerking voor een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Weliswaar worden ook zij blootgesteld aan de ziekte, maar het risico van overlijden is uiterst laag.

De verspreiding van Nieuwe Influenza A in Nederland is de afgelopen week opnieuw toegenomen. In de afgelopen weken zijn ongeveer tien mensen per dag in een ziekenhuis opgenomen bij wie infectie met het virus is vastgesteld.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen