Studenten krijgen witte jas

Array

witte jasBijna tweehonderd studenten hebben op 10 oktober een witte jas gekregen. Hiermee markeert VUmc de start van de masteropleiding, waar studenten meer met patienten in aanraking komen. Het was de grootste groep sinds VUmc de van oorsprong Amerikaanse ceremonie in Nederland introduceerde.

Tijdens de plechtigheid spreken studenten een zelf geschreven belofte uit, vergelijkbaar met de eed van Hippocrates. Met deze jaartekst geven ze aan hoe ze straks in de praktijk patienten willen behandelen en hun vak gaan uitoefenen. Hoe willen ze als arts functioneren, welke verantwoordelijkheden, idealen en verplichtingen verbinden zij aan hun beroep en hoe dragen zij deze wensen uit? Zij doen dit ten overstaan van familie, vrienden, artsen en vertegenwoordigers van medisch onderwijs. Doel van de ceremonie is dat er meer inzicht in en bewustwording van het arts-zijn zowel bij de student als bij de opleider komt.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen