Merck en Schering-Plough ontvangen goedkeuring van de Europese Commissie voor fusie

Array

merck-buildingWhitehouse Station en Kenilworth, NJ, US – 23 oktober 2009 – Merck & Co, Inc (NYSE: MRK) en Schering-Plough Corporation (NYSE: SGP) hebben vandaag aangekondigd dat zij goedkeuring hebben ontvangen van de Europese Commissie (EC) voor hun voorgenomen fusie, in het kader van de “EC Merger Regulation”.

“De goedkeuring van de Europese Commissie is een belangrijke mijlpaal voor de voltooiing van onze samenvoeging met Schering-Plough,” zegt Richard T. Clark, voorzitter, president en chief executive officer van Merck. “We maken goede vooruitgang en kijken uit naar het creeren van een sterke, wereldwijde leider in de farmaceutische industrie die een belangrijke bijdrage kan leveren voor patienten en de gezondheidszorg over de hele wereld.”

Integratie planning teams van Merck en Schering-Plough werken samen om ervoor te zorgen dat de gecombineerde onderneming in staat zal zijn om direct goed van start te gaan vanaf de eerste werkdag na de afronding van de fusie. Merck en Schering-Plough verwachten nog steeds de transactie te sluiten in het vierde kwartaal van 2009.

About Merck
Merck & Co., Inc. is a global research-driven pharmaceutical company dedicated to putting patients first. Established in 1891, Merck currently discovers, develops, manufactures and markets vaccines and medicines to address unmet medical needs. The Company devotes extensive efforts to increase access to medicines through far-reaching programs that not only donate Merck medicines but help deliver them to the people who need them. Merck also publishes unbiased health information as a not-for-profit service. For more information, visit www.merck.com.

About Schering-Plough
Schering-Plough is an innovation-driven, science-centered global health care company.  Through its own biopharmaceutical research and collaborations with partners, Schering-Plough creates therapies that help save and improve lives around the world.  The company applies its research-and-development platform to human prescription, animal health and consumer health care products.  Schering-Plough’s vision is to “Earn Trust, Every Day” with the doctors, patients, customers and other stakeholders served by its colleagues around the world.  The company is based in Kenilworth, N.J., and its Web site is www.schering-plough.com.

EC Approval Joint Release FINAL

Bron: Schering-Plough

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen