Dialysecentrum Isala klinieken in Meppel van start

Array

Dialysecentrum Meppel Isala Klinieken NoorderboogPatienten van Isala kunnen nu terecht in het Diaconessenhuis
Vijfentwintig dialysepatienten uit de Isala klinieken worden vanaf maandag 26 oktober op het terrein van het Diaconessenhuis Meppel behandeld. Het Dialysecentrum Isala in Meppel is hiermee officieel in gebruik genomen.
Het dialysecentrum in Meppel is een samenwerking tussen Zorgcombinatie Noorderboog, waar het Diaconessenhuis Meppel deel van uitmaakt, en de Zwolse Isala klinieken. Het ziekenhuis in Zwolle signaleert een toename van het aantal nierpatienten dat dialyse nodig heeft. Een deel van deze patienten is afkomstig uit de regio Meppel. De Isala klinieken willen deze patienten in hun eigen omgeving dialyse bieden. Zorgcombinatie Noorderboog wil de zorg voor nierpatienten uit Meppel optimaliseren en deze patienten graag de service bieden om in Meppel te kunnen dialyseren.

Het Dialysecentrum Isala is gerealiseerd in een zelfstandig gebouw vlak naast de hoofdingang van het Diaconessenhuis. Het is daardoor goed bereikbaar voor patienten en bezoekers. Bovendien zijn vlakbij deze locatie medische diensten gevestigd, zoals de röntgenafdeling, het laboratorium en de apotheek. Dit is belangrijk, omdat patienten van het Dialysecentrum Isala ook gebruik kunnen maken van diverse medische en ondersteunende diensten van het Diaconessenhuis Meppel. De officiele opening van het Dialysecentrum Isala vindt plaats op donderdag 28 januari.
’s Middags is er een besloten bijeenkomst voor zorgprofessionals, ’s avonds houdt het dialysecentrum in Meppel open huis voor patienten, familieleden en andere geïnteresseerden.
__________________________________________________________________________

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen