Meld uw collega’s aan voor de Support Award van het Reumafonds

Array

reumaHeeft u een reumatische aandoening en heeft u collega’s dankzij wie u met plezier kunt blijven werken? Meld uw collega’s aan voor de Reumafonds Support Award 2010. Dit kan nog tot 15 november a.s. De Support Award is een prijs voor werknemers en werkgevers die een collega met reuma zodanig ondersteunen dat deze aan het werk kan blijven. Op 6 februari 2010 wordt de Award voor de 7e keer uitgereikt tijdens een groot congres.

Werknemer met reuma durft niet voor ziekte uit te komen
Ruim tweederde van de werknemers met reuma verzwijgt hun aandoening op het werk. De voornaamste reden daarvoor is dat zij verwachten nadelen te ondervinden als ze wèl openhartig zijn. Zo is 31% bang om hun baan te verliezen als de werkgever weet dat ze reuma hebben.

Dat blijkt uit onderzoek van het Reumafonds, dat werd uitgevoerd ter gelegenheid van WereldReumaDag. Over de onderzoeksresultaten is een persbericht uitgebracht.

Het thema dit jaar is ‘werk en reuma’. In Nederland hebben 2,3 miljoen mensen reuma of artrose. Tweederde van hen is jonger dan 65 jaar en arbeidsproductief. Het Reumafonds vindt het belangrijk dat mensen met reuma aan het werk kunnen blijven. “Dat is van belang voor hun eigenwaarde, sociale netwerk en
economische situatie,” stelt Lodewijk Ridderbos, algemeen directeur van het Reumafonds. “Juist nu we in een economische recessie zitten, is het nodig aandacht te vragen voor dit onderwerp. Mensen met een chronische ziekte worden meestal het snelst buiten spel gezet en dat is een slechte zaak.”

Het Reumafonds beseft dat het ook voor werkgevers moeilijk is als één van hun werknemers een chronische ziekte zoals reuma blijkt te hebben. Daarom vraagt het Reumafonds minister Donner van Sociale Zaken en
Werkgelegenheid om steun. Ridderbos: “Wij willen graag samen met de overheid de drempel verlagen voor werknemers en werkgevers, zodat reuma goed bespreekbaar wordt op de werkvloer. Dit kan uitval van werknemers voorkomen en levert daardoor het bedrijf èn de samenleving een besparing op. Bovendien
blijft zo arbeidskracht en ervaring van werknemers behouden.”

Bron: Reumafonds

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen