Botte behandeling

1
352

botte naaldNaar aanleiding van een artikel in Medisch Contact (deze week) van een groep Limburgse huisartsen,heb ik de spuiten/naalden die wij geleverd hebben gekregen voor de “mexicaanse” vaccinaties even uitgetest. Het gaat om een of ander inferieur Spaans produkt van spuit en naald ineen.Eerst moet je met die naald de flacon in om het vaccin op te zuigen en loop je al het risico (als je dat te snel doet) dat de naald ombuigt. Daarna mag je met de botte naald de patient nog prikken. Vanmorgen kreeg ik een patient die regelmatig komt voor een vitamine B12-injectie;een mooie gelegenheid om de spuit/naald uit te testen (en daar kon ik de vloeistof nog gewoon uit een open gemaakt flaconnetje opzuigen). Toen ik de patient de spuit toediende,kwam er prompt de reactie : “Au;meestal voel ik niets als u mij prikt”. Ergo: als wij volgende week honderden patienten gaan prikken ,kunnen wij onze lol op. Ik denk dat we er maar een geintje van gaan maken. Zo in de trant van :”tja,de minister heeft al zoveel moeten uitgeven aan 34 miljoen dure vaccins, dat er geen geld meer over was voor fatsoenlijke spuiten en naalden”. Of is dat (ook) een botte behandeling?

1 REACTIE

  1. Ik word ondertussen doodziek van die vaccinaties. Vandaag kreeg ik de mail van het NVI-SNPG over de levering van de vaccins. Cold Chain niet verbreken, vele instructies hoe het toegediend moet worden om er voor te zorgen dat het vaccin niet neerslaat in de spuit etc. etc. En nu ook botte naalden!

    Misschien toch maar eigen naalden en spuiten gebruiken? Ik had nog de hoop dat ik dan deze spuiten met “aangegoten” naalden kon gebruiken voor de normale glazen ampullen (dan hoef je immers niet door rubber heen te prikken), maar als ik jouw verhaal zo lees, is dat ook niet aan te raden.

Comments are closed.