STOPhersentumoren.nl maakt landelijke krant

STOPhersentumoren.nl krantDe Stichting STOPhersentumoren.nl maakt samen met Uitgeverij Connect een krant die begin volgend jaar wordt verspreid door heel Nederland. Doel is om mensen ervan bewust te maken dat er meer onderzoek moet komen naar hersentumoren, omdat deze al decennia lang vrijwel altijd een doodvonnis betekenen.

Oneerlijk, vindt STOPhersentumoren.nl en Dennis Schomaker van Uitgeverij Connect in Nieuw-Amsterdam is het daarmee eens. Hij raakte erg onder de indruk van het werk van de stichting, toen hij de website bekeek. ‘Na het lezen van het betoog van voorzitter Klaske Faaij raakte ik er van overtuigd dat mijn bedrijf een positieve bijdrage moet leveren aan de strijd voor genezing van hersentumoren’, vertelt hij.

Faaij was maar wat blij met het aanbod van Uitgeverij Connect voor gratis landelijke publiciteit. ‘Dit is voor ons een gouden kans om iedereen te vertellen over ons werk en hoe belangrijk het is dat er meer geld wordt gestopt in hersentumoronderzoek.’

De krant wordt gevuld met allerlei verhalen over hersentumoren en de gevolgen er van. Er wordt bijvoorbeeld een kijkje genomen bij een poli van een neurochirurg en bij een moleculair bioloog die de eerste cheque van STOPhersentumoren.nl gebruikt voor zijn onderzoek. Maar ook nabestaanden, patienten en de oprichters van de stichting komen aan het woord.

Faaij: ‘Het wordt een krant met misschien niet zo’n positief thema, maar waar ook veel hoop en kracht uit spreekt. We geven hersentumorpatienten en hun strijd een gezicht en laten zien hoe zij ondanks alles toch dapper en optimistisch in het leven staan.’

De eerste STOPhersentumoren-krant wordt begin volgend jaar verspreid en in de loop van 2010 hoopt Uitgeverij Connect heel Nederland te hebben bereikt. Bedrijven, instellingen en personen die dit initiatief willen ondersteunen kunnen een advertentie plaatsen in de krant. Voor meer informatie daar over, tel: 0591-820208 of kijk op www.uitgeverijconnect.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen