Kinderen mogelijk toch gevaccineerd tegen mexicaanse griep

griepprikOnder patienten die worden opgenomen met Mexicaanse Griep zijn veel jonge kinderen. Dat blijkt uit gegevens van het RIVM. Ongeveer een kwart van de patienten is jonger dan 4 jaar oud.  De kans is daarom vrij groot dat kinderen worden toegevoegd aan de risicogroepen die worden ingeent tegen de Mexicaanse griep. Minister Ab Klink van Volksgezondheid zei dat woensdag in Goedemorgen Nederland. Volgende week krijgt Klink advies van de Gezondheidsraad over een eventuele uitbreiding.Klink vroeg de Gezondheidsraad twee weken geleden om opnieuw te bekijken wie voor vaccinatie in aanmerking komt. De minister wil weten of de eerdere adviezen van de Gezondheidsraad nog overeenkomen met de nieuwste inzichten over Nieuwe Influenza A.

In het vakblad Medisch Contact pleit jeugdarts Marianne Begeman voor vaccinatie van kinderen tot 4 jaar. Peuters en baby’s lopen volgens haar grote kans op de (Mexicaanse) griep, omdat ze nog weinig weerstand hebben. Door het intensieve lichaamscontact dat ze hebben met anderen, kunnen ze makkelijk besmettelijke ziekten oppikken.

In Goedemorgen Nederland maakte Klink ook bekend dat van de 34 miljoen bestelde griepvaccins dit jaar slechts 10 miljoen beschikbaar zijn. De overige bestelde vaccins komen volgens de minister te laat (na de jaarwisseling) en zullen, zo het zich nu laat aanzien, aan het buitenland worden doorverkocht. Maar dan moet volgens hem duidelijk zijn dat de vaccins in Nederland niet meer nodig zijn.

Vanaf volgende week komen de eerste vaccins binnen en komen risicogroepen als eerste aan bod om ingeent te worden.Dagelijks belanden er 10 mensen met de Mexicaanse griep in het ziekenhuis. Gemiddeld moet 1 van hen op de intensive care worden opgenomen.Sinds half oktober is het aantal ziekenhuisopnamen flink gestegen. In de week van 12 oktober waren het er 40, nu al zo’n 70 per week.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen