Boodschappenpakket ‘Het Beste Zorgidee 2009’

Array

Beste ZorgideeZorgverzekeraar ONVZ maakt prijswinnaar bekend
Houten, 29 oktober 2009 – Renate Rammeloo uit Breskens is de winnaar van ‘Het Beste Zorgidee 2009’. Zij presenteerde vandaag haar idee: het meegeven van een boodschappenpakket aan patienten die net ontslagen zijn uit het ziekenhuis. Ook ontving zij van zorgverzekeraar ONVZ de prijs: een cheque ter waarde van €10.000,-.

Het winnende idee is het aanbieden van een boodschappenpakket aan de patient als hij of zij ontslagen wordt uit een ziekenhuis of zorginstelling. Renate Rammeloo: ‘Het gaat erom dat de ontslagen patient, een ouder of een alleenstaand iemand, vaak geen mogelijkheid heeft om bij thuiskomst direct boodschappen te doen voor een gezonde maaltijd. Het boodschappenpakket bevat alle ingredienten voor een maaltijd, zodat ze de eerste paar dagen door kunnen komen. Het neemt een stukje zorg weg voor de patient.’

Erno Kleijnenberg, voorzitter van de Raad van Bestuur bij ONVZ Zorgverzekeraar en tevens jurylid: ‘Het idee van Renate is uniek in haar eenvoud. Iedereen kent het probleem en dit is een goede oplossing die ook nog eens goed en snel uitvoerbaar is. Samen met Renate zullen we ernaar streven het idee te realiseren.’

Andere ideeen
Eerder deze maand werden de genomineerden bekend gemaakt. Naast Renate Rammeloo werd Hanneke Bosman uit Enschede genomineerd met de ‘Dit ben ik kaart’: een kaart op A4-formaat voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij bezoeken regelmatig verschillende zorgverleners zoals bijvoorbeeld een oogarts, fysiotherapeut of huisarts. Op de kaart kan de zorgverlener snel lezen wie de persoon is en waar rekening mee gehouden moet worden. Ook Welmoed van Boven uit Zeist werd genomineerd met het verwenpakket. Na afronding van een zorgbehandeling krijgt de patient een pakket mee met producten en samples van bedrijven en een folder van de vriendenstichting van bijvoorbeeld het ziekenhuis.

Over ‘Het Beste Zorgidee’ van ONVZ Zorgverzekeraar
ONVZ Zorgverzekeraar is een middelgrote zorgverzekeraar uit Houten. Om ook de markt te laten spreken startte ONVZ in 2008 de wedstrijd ‘Het Beste Zorgidee’: een wedstrijd om het publiek van Nederland mee te laten denken aan de verbetering van de zorg. Iedere Nederlander heeft een idee kunnen indienen. De winnaar van ‘Het Beste Zorgidee’ ontvangt een cheque ter waarde van €10.000, vrij te besteden. ONVZ gaat naar aanleiding van de gestelde criteria bepalen of het winnende idee inzetbaar is. De jury bestaat uit: Prof. dr. N.A.M. Urbanus, Emeritus hoogleraar KNO UVA en oud-voorzitter RvB AMC Amsterdam, dr. P. Hasekamp, directeur Zorgverzekeraars Nederland en mr. E.A. Kleijnenberg, voorzitter van het bestuur van ONVZ.

Meer informatie en filmpjes van overige goede inzendingen zijn te vinden op www.hetbestezorgidee.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen