Thuiszorgservice Nederland garandeert arbeidsvoorwaarden

Array

korting-thuiszorgToekomst huishoudelijk verzorgenden Twente zeker
Vandaag hebben de Twentse gemeenten bekend gemaakt dat de 2e aanbestedingsronde geslaagd is. Komende dinsdag zullen de namen van de partijen bekend gemaakt worden. Thuiszorgservice Nederland (TSN) heeft in alle gemeenten op het overgrote deel van de gevraagde uren ingeschreven. Nadat bekend werd dat een groot deel van de thuiszorgorganisaties in Twente niet langer de huishoudelijke hulp zullen leveren, is er onder het personeel onrust ontstaan over hun toekomst.

De afgelopen dagen heeft TSN intensief overleg gevoerd met Jan Kramer van de vakorganisatie ABVAKABO. Tijdens deze gesprekken heeft TSN de garantie afgegeven dat alle medewerkers die bij TSN een nieuwe arbeidsovereenkomst willen aangaan, dit op basis van de huidige arbeidsvoorwaarden kunnen doen. Wel wordt van medewerkers, die nu zijn ingeschaald in FWG 15, verwacht dat zij op kosten van TSN, scholing volgen om ook persoonlijk verzorgende werkzaamheden te kunnen verrichten. Hiermee geeft TSN haar medewerkers de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen in de zorg.

Voor een kleine groep huishoudelijk verzorgenden die hoger zijn ingeschaald dan FWG 15 wordt door TSN en ABVAKABO nog gezocht naar een oplossing.

Alle medewerkers van de Twentse thuiszorgorganisaties die kiezen voor TSN kunnen zich beroepen op de genoemde condities waarbij TSN ook de overige opgebouwde rechten vanzelfsprekend respecteert.
Daarnaast garandeert TSN waar mogelijk dat medewerkers hun huidige clienten kunnen behouden.

Alle Twentse alfahulpen zijn eveneens welkom bij TSN. Zij krijgen indien gewenst een vast contract en ook de garantie dat zij waar mogelijk kunnen blijven werken bij hun bestaande clienten.

Met deze recente ontwikkeling verwachten TSN dat de rust onder de huishoudelijke medewerkers en clienten snel terugkeert.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen