Einde aan borstkankermaand, einde aan roze layout medicalfacts

Array

pink-ribbon-3In ons land krijgt 1 op de 8 vrouwen ooit borstkanker, en dat is veel te veel. Maar ook mannen kunnen borstkanker krijgen. Geïnspireerd op de internationale ‘breast cancer awareness month’ heeft MedicalFacts samen met andere betrokken organisaties in oktober, de borstkankermaand, extra aandacht gehad voor borstkanker. Er waren mooie initiatieven die borstkanker meer onder de aandacht. Estée Lauder Companies een avond voor genodigden, rondom de jaarlijkse roze verlichting van een bekende gebouwen en de uitreiking van de pink ribbon award. En er waren nu veel mooi initiatieven. Morgen sluit Ruth Jacott de maand af met een spetterend optreden in Leiden. Alle initiatieven zijn genomen om de zoektocht van wetenschappers naar ontstaan, opsporing en betere behandelingen van (borst)kanker financieel te ondersteunen.

Maar dat is echter geen kwestie van een maand, het gaat het hele jaar door. Ook voorlichting aan patienten. Volgend jaar gaan we weer een maand op roze om de borstkankermaand 2010 weer te ondersteunen. Ik wil iedereen bedanken voor deze geweldige inzet. Ik hoop dat er veel geld is binnengekomen om onderzoekers in staat te stellen nieuwe methoden te vinden die deze vreselijke ziekte beter te kunnen behandelen. Vooral vandaag, want ook vandaag is het de dag dat een van onze redactieleden een dierbare vriendin verliest aan borstkanker. Ik wil haar en de familie en vrienden van  haar veel sterkte toewensen met dit enorme verlies! U kunt de artikelen nog een keer nalezen in de borstkanker special

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen