Lijst bevoegdheidsbeperkingen bij Ribiz online

Array

medisch-beroepsgeheimVia de website van Ribiz kan iedereen nagaan welke zorgverleners geschorst zijn of uit hun beroep zijn gezet na een uitspraak van de tuchtrechter.

Op dit moment zijn er geen zorgverleners met een geldende schorsing. Wel is er een lijst met zorgverleners waarvan de inschrijving is doorgehaald.
U ziet nu in een oogopslag welke zorgverleners door een tuchtrechter of het college van medische toezicht uit hun beroep zijn gezet.

Wat staat er in deze lijst?
Wij kunnen twee lijsten publiceren:

  1. Een lijst met doorhalingen.
    Zorgverleners waarvan de inschrijving is doorgehaald mogen hun beroep niet langer uitoefenen. Zij mogen ook de beroepstitel niet meer voeren.
  2. Een lijst met schorsingen.
    Zorgverleners met een schorsing mogen hun beroep voor een bepaalde periode niet zelfstandig uitoefenen. Zij mogen tijdens de schorsing ook de beroepstitel niet voeren. Als de schorsing voorbij is mogen zij hun beroep weer uitoefenen en de titel weer voeren.
    Op de lijst staan alleen namen van zorgverleners die op dit moment geschorst zijn. Schorsingen die zijn opgelegd in het verleden maar die nu niet meer gelden, staan niet in de lijst.

Hoe vaak wordt de lijst bijgewerkt?
De lijsten zijn up-to-date. Wij publiceren de naam van de zorgverlener direct als de inschrijving is doorgehaald of zodra een schorsing in gaat. Is de schorsing voorbij, dan halen wij de naam van de lijst. Een doorhaling blijft tien jaar op de lijst staan. Bij overlijden verwijderen wij de naam van de lijst.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen