Samenwerking Mappa Mondo en Instore Kids Corners

Array

mappa mundoInstore Kids Corner gaat diverse speelsystemen aanleveren voor de Mappa Mondo huizen. Samen wordt de perfecte speelomgeving gecreeerd voor de ontwikkeling van de kinderen. Het nieuwe samenwerkingsverband is tot stand gekomen in oktober 2009. De ontworpen speelsystemen zullen zeer educatief en gebruiksvriendelijk worden. Spelen met deze systemen is, behalve leuk, ook nog eens goed voor het kind. Het verbetert de motoriek en traint de geest.

Mappa Mondo biedt een thuis aan kinderen met een levensbedreigende of ernstig chronisch zieke kinderen. Een thuis waar kinderen spelen, leren, lachen en huilen. Waar ze dagelijks met aandacht en zorg worden omringd, 24 uur per dag. Mappa Mondo is bedoeld voor kinderen van 0 tot 18 jaar die voortdurend intensieve verpleegkundige zorg nodig hebben. Sommige kinderen wonen een tijdje in Mappa Mondo tot de ouders weer in staat zijn de zorg over te nemen of tot er een andere goede plek is gevonden. Andere kinderen logeren regelmatig bij Mappa Mondo om ouders te ontlasten.

In Mappa Mondo wordt het unieke kind centraal gesteld. Dit kind wordt warmte, steun en fysieke veiligheid geboden. Mappa Mondo gaat uit van de mogelijkheden van het kind, en niet de beperkingen die de ziekte met zich meebrengt. Vooral de ontwikkeling van het kind wordt gestimuleerd. Er wordt duidelijkheid en zekerheid geboden in wat er wel en niet mag. Hier wordt ook toezicht op gehouden. Gewenst gedrag wordt bij de kinderen versterkt door positieve bekrachtiging. Hierdoor wordt het kind de ruimte gegeven om zich gewaardeerd te voelen en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Elk Mappa Mondo huis heeft plaats voor acht tot tien kinderen. In de Mappa Mondo huizen zijn alle facetten te vinden onder één dak. Van medische hulp tot ontspanning, van verpleging tot en met pedagogische begeleiding. Mappa Mondo is een totaalconcept. Naast het vaste team van verpleegkundigen en orthopedagogisch medewerkers zijn er ook vrijwilligers die een belangrijke ondersteunende rol spelen in de dagelijkse zorg voor de kinderen.

Er zijn drie Mappa Mondo huizen in Nederland die samen opvang bieden voor ongeveer 100 kinderen per jaar. Met deze drie huizen biedt Mappa Mondo een plek voor kinderen uit heel Nederland.

Wilt u meer weten over deze samenwerking, neem dan contact op met Instore Kids Corners of kijk op: www.mappamondo.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen