Nieuw Fonds op Naam voor KWF Kankerbestrijding

Array

jeanne roodKWF Kankerbestrijding heeft een nieuw Fonds op Naam (FON) opgericht. Het Jeanne Rood/KWF Fonds is hiermee het 19e FON van KWF Kankerbestrijding. Dankzij de oprichting van dit prachtige Fonds kan aan het onderzoek naar nieuwe behandelwijzen van kanker (translationeel onderzoek) een grote impuls worden gegeven.

Met dit FON wordt voor de komende 10 jaren de naam van Jeanne Rood aan het werk van KWF Kankerbestrijding verbonden. Met een FON biedt KWF Kankerbestrijding families, stichtingen en bedrijven de mogelijkheid om een eigen fonds te stichten: een fonds met een bepaalde doelstelling op het gebied van kankerbestrijding in Nederland.
Jeanne Rood
Mevrouw Mr. Elize Jeanne Rood werd geboren in Groningen in 1923. Haar eindexamen behaalde zij gedurende de oorlog. Haar vader kwam in de oorlog om en zij bleef als enig kind met haar moeder achter. Na de oorlog studeerde zij rechten en behaalde haar doctoraal examen Nederlands recht in 1950. Zij werkte ondermeer in de advocatuur en het laatst als referendaris bij de Pensioenraad. Mevrouw Rood had een scherpe geest, was intelligent, en waardeerde deze eigenschappen zeer in anderen, vooral ook wanneer in haar eigen omgeving intellectuele prestaties werden geleverd. Zij woonde en leefde alleen, maar had een uitgebreid netwerk van contacten en kennissen via verenigingen, clubs en reisgezelschappen, waaruit vele vriendschappen ontstonden. Ze was zakelijk en zuinig voor zichzelf, maar tevens goedgeefs, en ondersteunde verscheidene charitatieve instellingen en verenigingen. Zij maakte kennis met het wetenschappelijk onderzoek gesubsidieerd door KWF Kankerbestrijding via haar familieleden en wenste een deel van haar nalatenschap te bestemmen voor KWF Kankerbestrijding. In april 2008 is mevrouw Rood overleden.

Onderzoek behandeling kanker
De oprichters van het fonds bepalen naar welk deelgebied de gelden gaan, bijvoorbeeld onderzoek naar nieuwe behandelmethoden of ondersteuning van patientenorganisaties. Met het instellen van het Jeanne Rood/KWF Fonds voor Translationeel Onderzoek zal het mogelijk zijn het onderzoek naar nieuwe behandelwijzen van kanker een impuls te geven.

Oprichting Fonds op Naam
Een FON is een bij leven of door middel van een testament opgericht fonds met een minimale inleg van 50.000 euro, waarvan KWF Kankerbestrijding het eigendom verkrijgt. Het fonds moet een einddatum hebben, zodat KWF Kankerbestrijding dit geld na de einddatum kan inzetten voor de doelbesteding. Voor vragen over een Fonds op Naam bij KWF Kankerbestrijding kunt u per e-mail contact opnemen met Denise Go-Feij of bel met (06) 51 99 32 73.

Fonds op naam oprichten

Bron: KWF

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen