Onderhandelingsresultaat CAO zorgverzekeraars

euroWerkgevers en vakorganisaties hebben op 28 oktober 2009 een onderhandelingsresultaat bereikt voor de CAO voor de zorgverzekeraars. De nieuwe CAO kent een looptijd van een jaar (1 juni 2009 tot 1 juni 2010). De CAO voorziet in een structurele salarisstijging van 1,0% per 1 december 2009. Daarnaast wordt – eveneens in december – een eenmalige uitkering van 0,75% van het jaarsalaris beschikbaar gesteld.

Verder zijn er afspraken gemaakt over een beperkt aantal onderwerpen. De oprenting (opspaarmogelijkheid) van de VUT voor de geboortejaren tot 1950 wordt vanaf 1 januari 2010 beperkt. Er is een studie afgesproken naar de overgangsregeling VUT voor de geboortejaren vanaf 1950. CAO-partijen gaan onderzoeken hoe de bestaande VUT-regeling voor deze categorie anders vormgegeven kan worden. Daarbij zal gekeken worden naar de mogelijkheden van levensloop, flexibilisering en afkoop. Verder zal een mantelzorgbepaling in de CAO worden opgenomen. De doelgroep voor langdurend zorgverlof zal hierdoor worden vergroot.

Het CAO-overleg heeft deze keer behoorlijk wat tijd gevergd. Dit werd ondermeer veroorzaakt door de financiele crisis en de onzekerheden die dat voor de arbeidsvoorwaardenontwikkeling met zich meebracht. Partijen zullen het resultaat positief aan de respectievelijke achterbannen voorleggen. Uitsluitsel over de raadpleging van de leden wordt op 23 november 2009 verwacht.

De CAO zorgverzekeraars wordt afgesloten voor ongeveer 11.000 medewerkers van zorgverzekeraars.

Bron: ZN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen