Ouders moeten alert blijven op griepverschijnselen bij kinderen

Array

kind met griepHet verloop van Nieuwe Influenza A (H1N1) is over het algemeen mild. Toch komt het voor dat gezonde mensen aan de gevolgen van griep overlijden. Natuurlijk adviseren we ouders, zoals altijd, alert te zijn bij een ziek kind. Heeft het kind hoge of lang aanhoudende koorts of ademhalingsklachten, neem dan contact op met de huisarts.

Wat te doen als uw kind ziek is?
Kinderen met griepverschijnselen hoeven niet anders behandeld te worden dan normaal bij een griep. Als ze koorts hebben moeten ze thuisblijven. Ze mogen pas weer naar school als ze helemaal beter zijn. Wees alert op bijvoorbeeld luchtwegklachten of erg hoge of lang aanhoudende koorts, neem dan contact op met uw huisarts.
Wat kan ik doen om mijn kind te beschermen?
U kunt uw kind op dezelfde manier beschermen als uzelf. Als uw kind ziek is, houd het dan thuis van school totdat de symptomen volledig over zijn. Zorg voor zo min mogelijk kans op besmetting door uw kind te leren bij hoesten en niezen papieren zakdoekjes te gebruiken en goed handen te wassen.
Kan iemand met Nieuwe Influenza A (H1N1) naar kindercentrum, school of werk?
Pas als iemand met griep zich weer goed voelt, dus geen koorts heeft en niet meer hoest, kan hij gewoon weer naar crèche, dagverblijf, peuterspeelzaal, school of werk.

Worden er extra maatregelen genomen als er iemand overlijdt door Nieuwe Influenza A (H1N1) of als hiervan een vermoeden is?
De gevolgen van Nieuwe Influenza A (H1N1) zijn niet anders of ernstiger dan van gewone griep. Ook aan de gewone griep overlijden jaarlijks mensen. In Nederland ongeveer 1.000 per jaar. Er is geen reden om andere of extra maatregelen te nemen. Mensen uit de omgeving van de overleden persoon lopen geen extra risico.

Kijk voor meer informatie over de Mexicaanse griep op www.grieppandemie.nl of bel met 0800-1100 (zaterdag en zondag bereikbaar tussen 9.00 – 17.30 uur).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Ouders moeten alert blijven op griepverschijnselen bij kinderen"

  1. Het beleid is dus niet anders dan bij de gewone Influenza. Altijd alert blijven is gewoon een vereiste.

Comments are closed.

Recente artikelen