Ouders moeten alert blijven op griepverschijnselen bij kinderen

1
290

kind met griepHet verloop van Nieuwe Influenza A (H1N1) is over het algemeen mild. Toch komt het voor dat gezonde mensen aan de gevolgen van griep overlijden. Natuurlijk adviseren we ouders, zoals altijd, alert te zijn bij een ziek kind. Heeft het kind hoge of lang aanhoudende koorts of ademhalingsklachten, neem dan contact op met de huisarts.

Wat te doen als uw kind ziek is?
Kinderen met griepverschijnselen hoeven niet anders behandeld te worden dan normaal bij een griep. Als ze koorts hebben moeten ze thuisblijven. Ze mogen pas weer naar school als ze helemaal beter zijn. Wees alert op bijvoorbeeld luchtwegklachten of erg hoge of lang aanhoudende koorts, neem dan contact op met uw huisarts.
Wat kan ik doen om mijn kind te beschermen?
U kunt uw kind op dezelfde manier beschermen als uzelf. Als uw kind ziek is, houd het dan thuis van school totdat de symptomen volledig over zijn. Zorg voor zo min mogelijk kans op besmetting door uw kind te leren bij hoesten en niezen papieren zakdoekjes te gebruiken en goed handen te wassen.
Kan iemand met Nieuwe Influenza A (H1N1) naar kindercentrum, school of werk?
Pas als iemand met griep zich weer goed voelt, dus geen koorts heeft en niet meer hoest, kan hij gewoon weer naar crèche, dagverblijf, peuterspeelzaal, school of werk.

Worden er extra maatregelen genomen als er iemand overlijdt door Nieuwe Influenza A (H1N1) of als hiervan een vermoeden is?
De gevolgen van Nieuwe Influenza A (H1N1) zijn niet anders of ernstiger dan van gewone griep. Ook aan de gewone griep overlijden jaarlijks mensen. In Nederland ongeveer 1.000 per jaar. Er is geen reden om andere of extra maatregelen te nemen. Mensen uit de omgeving van de overleden persoon lopen geen extra risico.

Kijk voor meer informatie over de Mexicaanse griep op www.grieppandemie.nl of bel met 0800-1100 (zaterdag en zondag bereikbaar tussen 9.00 – 17.30 uur).

1 REACTIE

  1. Het beleid is dus niet anders dan bij de gewone Influenza. Altijd alert blijven is gewoon een vereiste.

Comments are closed.