Zesdelige serie Boer & Zorg

Array

boer en zorg rvuVanavond start de zesdelige serie Boer & Zorg. In de afleveringen worden clienten gevolgd op drie verschillende zorgboerderijen in Nederland. Het is een informatieve, humoristische en ontroerende zesdelige serie, waarin filmmaker Bob Entrop een bijzonder en kleurrijk beeld schetst van het leven op drie zorgboerderijen. In de eerste aflevering leren we de drie zorgboeren en hun drijfveren kennen. Hugo is één van de clienten en maakt volgens een vast patroon, omdat hij autistisch is, de stal schoon en lapt alles aan zijn laars. Jack loopt schreeuwend rond en rijdt volle kruiwagens mest weg. Een groepje autistische kinderen leert hoe ze samen moeten werken bij het voeren van de dieren. Henk vertelt door de tralies van het duivenhok dat hij vanaf zijn 58e Altzheimer heeft en zich hier nog nuttig voelt. Alle clienten hebben duidelijke taken die ze elke dag uitvoeren.

Ze volgen in deze serie de mensen op zorgboerderij De Witte Hoeve uit Oploo, ’t Paradijs in Barneveld en De Hagelaar in Best. Volgens de makers dragen zorgboerderijen bij aan het welzijn van bepaalde groepen mensen. Door buiten te zijn, nuttig werk te doen en contact te hebben met planten en dieren komen ze tot rust, en tot zichzelf. De gedachte is dat mensen die vaak op een boerderij zijn, lekkerder in hun vel zitten en daardoor minder vaak een beroep hoeven doen op de reguliere zorg.

Uitzendingen: RVU, Nederland 2, 19.55 uur op 2, 9, 16, 30 november, 7 en 14 december 2009.

In deze 1e aflevering van Boer & Zorg leren we de zorgboeren en hun drijfveren kennen.

Alle clienten hebben duidelijke taken die ze elke dag uitvoeren:

  • Hugo is één van de clienten en maakt volgens een vast patroon, omdat hij autistisch is, de stal schoon en lapt alles aan zijn laars.
  • Jack loopt schreeuwend rond en rijdt volle kruiwagens mest weg.
  • Een groepje autistische kinderen leert hoe ze samen moeten werken bij het voeren van de dieren.
  • Henk vertelt door de tralies van het duivenhok dat hij vanaf zijn 58e Altzheimer heeft en zich hier nog nuttig voelt.

6 films van 24 minuten
Samenstelling en regie: Bob Entrop

Deze serie wordt mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Brabant, Noaber Foundation, Zuidelijke Land en Tuinbouw Organisatie, Stuurgroep Landbouw Innovatie Brabant, Triodos foundation en RVU educatieve omroep.

Bron: RVU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen