Nieuwe Merck (MSD) maakt wereldwijde start

MSDActiviteiten in meer dan 140 landen inclusief Nederland
Whitehouse Station, New Jersey, VS – 4 november 2009 – Merck & Co., Inc. (NYSE: MRK) heeft vandaag de wereldwijde strategie geschetst in navolging van de afronding van de fusie met Schering-Plough Corporation gisteren. Het nieuwe Merck – dat buiten de Verenigde Staten en Canada onder de naam MSD opereert – is een leidend wereldwijd opererend farmaceutisch bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen en leveren van innovatieve, onderscheidende geneesmiddelen en diensten die levens redden en de kwaliteit van leven verbeteren. Tegelijkertijd wil het bedrijf tegemoet komen aan de wensen en behoeften van haar klanten en patienten en op de lange termijn waarde creeren voor aandeelhouders.

“MSD in Nederland maakt integraal onderdeel uit van het wereldwijde concern en is een van de weinige internationale farmaceutische bedrijven met productiefaciliteiten in Nederland”, zegt Chirfi Guindo, Managing Director MSD Nederland. Vanuit het dynamische productie- en distributiecentrum in Haarlem worden geneesmiddelen in meer dan vijftig talen wereldwijd naar 140 landen verscheept. In Haarlem en Hoofddorp werken ruim 900 medewerkers.

Door de fusie worden negen vestigingen van Schering-Plough in Nederland met ongeveer 6.500 medewerkers onderdeel van het nieuwe MSD. Dit betreft vestigingen voor productie en onderzoek & ontwikkeling (R&D) plus ondersteunende diensten in Oss (3 vestigingen), Apeldoorn, Schaijk en Boxtel (het voormalige Organon), Schering-Plough Nederland in Houten en Intervet/Schering-Plough Animal Health in Boxmeer en De Bilt.

MSD richtte zich al op aandoeningen zoals hoge bloeddruk, migraine, een hoog cholesterolgehalte, botontkalking, pijn en reumatische aandoeningen, maar ook op medicijnen voor aandoeningen zoals astma, HIV-infectie en misselijkheid bij chemotherapie. De nadruk ligt op innovatief onderzoek: niet alleen bestaande medicijnen verbeteren, maar door fundamenteel onderzoek nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen. Medicijnen die MSD introduceert zijn daardoor vaak de eerste in een nieuwe klasse van geneesmiddelen.

Het nieuwe bedrijf krijgt er een breed scala aan receptplichtige geneesmiddelen, veterinaire producten en consumentenproducten bij. Schering-Plough heeft in Nederland nieuwe geneesmiddelen geïntroduceerd die een wezenlijk verschil betekenden voor patienten met bijvoorbeeld kanker, verhoogd cholesterol, de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, vruchtbaarheidsproblemen, dodelijke infecties bij immuun deficiente patienten (AIDS, leukemie) en reumatoïde artritis. Bovendien biedt Schering-Plough een breed portfolio aan anticonceptiemethoden. De diergezondheidsdivisie ontwikkelt en produceert hoogwaardige producten en diensten voor een breed scala aan diersoorten.

Chirfi Guindo zegt: “Dit is een spannende tijd, omdat we onze positie verbeteren als een sterk en leidend wereldwijd opererend farmaceutisch bedrijf dat een wezenlijk verschil zal maken voor patienten over de hele wereld. Dankzij het talent en de toewijding van onze wetenschappers en andere werknemers zal het bedrijf een uitstekende pijplijn bieden van geneesmiddelen die in klinische ontwikkeling zijn. Daardoor zullen wij nog beter in staat zijn om belangrijke nieuwe medicijnen te leveren aan patienten. Wij kijken er naar uit om te blijven voldoen aan de behoeften van onze klanten – en die zelfs te overtreffen – en om hen te blijven voorzien van de hoogwaardige producten en service die ze van ons verwachten.”

Vanaf het begin is Merck een leidend wereldwijd opererend farmaceutisch bedrijf met een brede portfolio van receptplichtige geneesmiddelen, vaccins, diergezondheidsproducten en consumentenproducten. Deze portfolio wordt aangevuld door een robuuste pijplijn met meer dan vijftien veelbelovende kandidaat-geneesmiddelen in een laat stadium van ontwikkeling op belangrijke therapeutische gebieden. Merck (MSD) heeft nu ongeveer 106.000 medewerkers en activiteiten in meer dan 140 landen over de hele wereld, inclusief de opkomende markten. Het bedrijf verwacht meer dan de helft van de omzet te genereren buiten de Verenigde Staten.

Over Merck

Het Merck van vandaag werkt mee aan een gezonde wereld. Met onze geneesmiddelen, vaccins, biologische therapieen en producten voor consumenten en dieren bieden we innovatieve oplossingen voor de gezondheid van patienten en dieren in meer dan 140 landen. We tonen daarnaast onze betrokkenheid bij een betere toegang tot de gezondheidszorg. Dat doen we via uitgebreide programma’s waarmee we onze geneesmiddelen doneren en leveren aan de mensen die ze nodig hebben.

Merck. Be Well. Voor meer informatie, bezoek onze website www.merck.com

Forward Looking Statement

The following factors, among others, could cause actual results to differ from those set forth in the forward-looking statements: the possibility that the expected synergies from the merger of Merck and Schering-Plough will not be realized, or will not be realized within the expected time period, due to, among other things, the impact of pharmaceutical industry regulation and pending legislation that could affect the pharmaceutical industry; the risk that the businesses will not be integrated successfully; disruption from the merger making it more difficult to maintain business and operational relationships; Merck’s ability to accurately predict future market conditions; dependence on the effectiveness of Merck’s patents and other protections for innovative products; the risk of new and changing regulation and health policies in the U.S. and internationally and the exposure to litigation and/or regulatory actions.  Merck undertakes no obligation to publicly update any forward-looking statement, whether as a result of new information, future events or otherwise.  Additional factors that could cause results to differ materially from those described in the forward-looking statements can be found in Merck’s 2008 Annual Report on Form 10-K, Schering-Plough’s Quarterly Report on Form 10-Q for the quarterly period ended June 30, 2009, the proxy statement filed by Merck on June 25, 2009 and each company’s other filings with the Securities and Exchange Commission (SEC) available at the SEC’s Internet site (www.sec.gov).

Recente artikelen