Zorgpremies 140 euro duurder

Array

Verschillen tussen premies ook groter; voordeel voor verzekerde
De zorgpremies zullen komend jaar flink stijgen, met gemiddeld 140 euro per gezin. Zij kunnen oplopen tot meer dan 400 euro extra per jaar voor de meest uitgebreide polis. Dat is fors meer dan de premiestijging waar het ministerie van Volksgezondheid vanuit ging. Dit blijkt uit een analyse van de premies van de vier grootste zorgverzekeraars door de onafhankelijke vergelijkingssite . De verzekeraars hebben meer dan 90% van alle verzekerden in Nederland als klant.
Desondanks valt er toch winst te behalen voor de consument. De verschillen tussen de premies voor de basisverzekering worden namelijk steeds groter. De goedkoopste is CZdirect (1032 euro per jaar) voor een verzekering met gecontracteerde zorg en de duurste is VGZ voor een restitutieverzekering (1239 euro per jaar). Een verschil van 207 euro per persoon of ruim 400 euro op de jaarpremie voor een gezin. De premies van AnderZorg en Unive ZEKUR zijn nog niet bekend. Traditiegetrouw duiken deze internetverzekeraars nog onder de laagste premie van CZdirect.

: “De zorgpremies worden elk jaar duurder. Komend jaar stijgen zij met gemiddeld zo’n 140 euro per gezin en kunnen ze oplopen tot 430 euro voor een gezin dat de meeste zorg gebruikt. Dat komt in deze financieel moeilijke tijden erg hard aan.”
De basispremie stijgt volgend jaar gemiddeld met 44 euro per jaar (3,9). Bij Agis stijgt deze met 57 euro (5,2%) het meest. Ook de aanvullende verzekering gaat met gemiddeld 26 euro per jaar (6,5 procent) weer fors omhoog. Dat komt omdat de verzekerden meer declareren voor kosten als de tandarts en de fysiotherapeut. De meest uitgebreide aanvullende verzekering van CZ stijgt met 179 euro per jaar (16%) het meest.
De zorgverzekeraars moeten voor 19 november hun verzekerden informeren over de nieuwe polisvoorwaarden voor 2010. Tot 1 januari 2010 heeft iedereen de tijd om de oude verzekering op te zeggen. Aanmelden bij een nieuwe verzekeraar kan vervolgens tot 1 februari 2010. Onderneemt een verzekerde niets, dan is men vanaf 1 januari 2010 tegen de ontvangen polisvoorwaarden verzekerd.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen