Belgisch akkoord over gebruik vaccin tegen A/H1N1-griep bij zwangere vrouwen

42-19638929Het Wetenschappelijk Comité Influenza heeft zich vanmiddag, samen met een vertegenwoordiging van de gynaecologen, gebogen over het gebruik bij zwangere vrouwen van het door ons land aangekochte vaccin tegen de pandemische A/H1N1-griep. Op vraag van de gynaecologen, heeft het Comité tijdens de vergadering de volledige vaccinatiestrategie toegelicht, evenals de wetenschappelijke overwegingen die geleid hebben tot de aankoop van het Pandemrix-vaccin bij geneesmiddelenproducent GSK.

Na afloop van de vergadering, benadrukten het Wetenschappelijk Comité Influenza en de vertegenwoordigers van de gynaecologen in een gemeenschappelijk standpunt dat zij overtuigd zijn van de veiligheid van dit vaccin voor gebruik bij zwangere vrouwen in het 2de en 3de trimester van de zwangerschap en over de noodzaak om deze doelgroep prioritair te vaccineren.

Ook de nota met de wetenschappelijke argumenten voor de huidige vaccinatiestrategie, de keuze van het vaccin en de lijst met risicogroepen werd door het Comité besproken. Nog deze week, zal het Wetenschappelijk Comité Influenza deze nota met alle meest recente wetenschappelijk informatie publiceren op de website www.influenza.be en hiermee een antwoord formuleren op de vragen die gesteld werden door de professionelen uit de gezondheidszorg.

Bron : FOD Volksgezondheid

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen