Twee van de drie overleden baby’s uit Harderwijk

Twee van de drie baby’s die zijn overleden nadat ze gevaccineerd waren tegen pneumokokken, komen uit Harderwijk. De ouders zeggen dat ze uit de media moesten vernemen dat er meer baby’s na de vaccinatie zijn overleden. Het RIVM heeft inmiddels consultatiebureaus opgedragen de bewuste partij van het vaccin niet meer te gebruiken. Volgens het RIVM staat nog niet vast dat de baby’s door het vaccin om het leven zijn gekomen. De zaak wordt onderzocht.De drie baby’s die zijn overleden, zijn drie tot zes maanden oud.  Gisteren bracht het tijdschrift gezondNU op haar website het nieuws dat vorige maand drie zuigelingen zijn overleden, enkele dagen na te zijn gevaccineerd tegen zes of zeven infectieziekten. Alle drie de kinderen waren geent met het pneumokokkenvaccin Prevenar. De spuiten waren afkomstig uit één en dezelfde partij, die inmiddels niet meer mag worden gebruikt op last van het RIVM. Daarop heeft het RIVM maatregelen genomen.

Het pneumokokkenvaccin Prevenar met partijnummer D66977 mag tot nader order niet gebruikt worden. Dat heeft het RIVM-CIb besloten. Twee van de drie baby’s  zijn afkomstig uit Harderwijk. Eén van de ouders heeft zich vanochtend gemeld bij de redactie van gezondNU. Een redacteur van het blad  heeft contact met een van de andere getroffen gezinnen. In afwachting van de resultaten van het onderzoek naar het overlijden van drie baby’s na vaccinatie binnen het RVP, is uit voorzorg besloten het pneumokokkenvaccin Prevenar uit de desbetreffende serie terug te trekken. Elk jaar krijgt het RIVM 5 tot 10 meldingen van kinderen die zijn overleden na een vaccinatie. Het vaccin wordt sinds 2006 gebruikt en als veilig beschouwd. De vaccinaties worden gewoon voortgezet, maar uit een andere productieserie Prevenar.

Fabrikant Wyeth heeft verzocht om de partij terzijde te zetten in afwachting van lopend onderzoek naar drie recente sterfgevallen na vaccinatie. De kinderen kregen de vaccinatie in het kader van het Rijksvaccinatieprogramma, de leeftijd varieerde van 3 tot 6 maanden. Zij overleden 1,5 dag tot 11 dagen na vaccinatie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen