Wyeth: Geen verband is tussen dode baby’s en de vaccinaties

Array

wyeth01_04Op 3 november 2009 heeft Wyeth de distributie van 1 partij van het Prevenar vaccin (nummer D66977), die alleen in Nederland werd gebruikt, opgeschort en in quarantaine gezet. Wyeth heeft dit uit voorzorg gedaan na geïnformeerd te zijn door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat drie baby’s stierven rond de tijd van hun inentingen. Deze kinderen werden ingeent met twee vaccins die deel uitmaken van het reguliere vaccinatieschema, één daarvan was Prevenar.

De precieze oorzaak van deze tragische sterfgevallen is onbekend. Gebaseerd op alle informatie waarover Wyeth tot nu toe beschikt – de case reports (bepaalde medische en klinische gegevens) en de resultaten van ons product onderzoek (vrijgifte betreffende partij en product specificatie testen) – is er geen verband gevonden tussen het gebruik van Prevenar en de tragische dood van deze baby’s. Zij zijn ervan er wel van overtuigd dat het stopzetten van de distributie en het in quarantaine zetten van het product het meest voorzichtige was wat wij konden doen, zolang Wyeth en het RIVM de omstandigheden in deze zaak onderzoeken.

Belangrijk is het Nederlands Vaccin Instituut (NVI) de zaakte zullen onderzoeken. Wyeth zegt het RIVM en andere gezondheidsautoriteiten waar mogelijk blijven ondersteunen.

Over Prevenar
Prevenar, meer dan negen jaar geleden voor het eerst geïntroduceerd, heeft een goed gedocumenteerd veiligheidsprofiel en is toegepast in postlicentie veiligheidsstudies met meer dan 160.000 kinderen. Prevenar is nu beschikbaar in 97 landen over de gehele wereld, en maakt deel uit van de Rijksvaccinatieprogramma’s in meer dan 40 landen. Tot op heden zijn meer dan 300 miljoen doses verstrekt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen