Code oranje ingesteld op kinderafdelingen

Array

astma-bij-kinderenIn de ziekenhuizen in Zuidoost-Brabant is op de kinderafdelingen ‘code oranje’ ingesteld vanwege de sterke toename van het aantal Mexicaanse griepgevallen.   De kinderafdeling van het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven is een van de ziekenhuizen waar sinds vandaag ‘code oranje’ geldt. Het betekent bijvoorbeeld ook dat alleen nog ouders op bezoek mogen komen. Broertjes en zusjes moeten vanwege het besmettingsgevaar thuisblijven. Het RIVM heeft afgelopen zomer drie kleurcodes voor de grieppandemie afgesproken met de ziekenhuizen.

Code Oranje
Deze fase wordt gekenmerkt door een sterke toename van transmissie van nieuwe influenza A H1N1 in de bevolking. In het ziekenhuis neemt het patientenaanbod aanzienlijk toe. Er ontstaat een (beperkte) krapte aan beschermingsmiddelen en een toename van uitval van personeel door ziekte. De benodigde zorg kan nog worden verleend met acceptabele aanpassingen van de kwaliteit. Zo zal tijdens code oranje de electieve zorg worden afgebouwd. Het ziekenhuis formuleert vooraf criteria gebaseerd op de beschikbare managementinformatie (zie kader) om de fase oranje te kunnen bepalen en communiceert dit naar patienten, medewerkers, bezoek en andere partijen. Hierbij valt te denken aan GHOR, andere ziekenhuizen in de regio, ziektekostenverzekeraars, gemeentelijke instanties en CIb.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen