NKI-AVL opent Polikliniek Intimiteit en Borstkanker voor alle patiënten

borstkanker risicofactorenPolikliniek Intimiteit en Borstkanker
In maart 2009 is in het Nederlands Kanker Instituut -Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) de Polikliniek Intimiteit en Borstkanker van start gegaan.
De ontwikkeling van deze polikliniek is een onderdeel van het project Seksualiteit en Borstkanker dat wordt gerealiseerd met financiele ondersteuning van Pink Ribbon.
Gedurende de periode van 01-01-2010 tot 01-01-2011 is de polikliniek Intimiteit en Borstkanker ook toegankelijk voor patienten van buiten het NKI-AVL.

Intimiteit en seksualiteit
De diagnose en behandeling van borstkanker kan veel veranderen voor patienten in hun  beleving van intimiteit en seksualiteit.
Er kunnen problemen ontstaan rond de verwerking van de ziekte. Ook lichamelijke klachten als gevolg van behandeling zoals vermoeidheid, pijn of overgangsklachten,
kunnen problemen veroorzaken op het gebied van intimiteit.
Daarnaast kan een behandeling het uiterlijk veranderen waardoor een ander beeld en een andere beleving van het eigen lichaam kan worden ervaren. Op seksueel gebied kan dit leiden tot een verandering in de behoefte aan intimiteit of seksueel verlangen of ook in opwindings- en orgasmeproblemen of pijn bij het seksueel contact.

Polikliniek
De ervaring leert dat veel patienten en hun partners vragen hebben over intimiteit en seksualiteit na borstkanker. Voor veel mensen is intimiteit en seksualiteit een moeilijk onderwerp om over te praten. De medewerkers van de Polikliniek Intimiteit en Borstkanker hebben ervaring in het bespreken van vragen en problemen op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Als u een afspraak maakt op de polikliniek heeft u een gesprek met maatschappelijk werker met deskundigheid op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Eventueel wordt u verwezen naar een seksuologe/psychologe.

Afspraak maken:
Voor een afspraak op de polikliniek of een telefonisch advies kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Dienst Begeleiding en Ondersteuning; telefoon (020) 512 2650.

Een afspraak maken bij de polikliniek Intimiteit en Borstkanker in het NKI-AVL
Bron: NKI-AVL
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen