Ministerie laat onderzoek doen naar activiteit Mexicaanse griep op internet

0
182

StehoscopeMexicaanse Griep-internet onderzoek haalt het NOS-Journaal!
Het aantal berichten over de Mexicaanse Griep (H1N1) is de afgelopen week verdubbeld, zo berichtte het NOS-journaal afgelopen weekend. Het aantal berichten steeg tot ongeveer 7000 stuks deze week. ‘Dat is trouwens veel minder dan in april, toen de Mexicaanse Griep opdook en er wekelijks 15,000 berichten op het internet waren.’
De cijfers zijn afkomstig uit het onderzoek van Sparkly Media in samenwerking met RMI. Het onderzoek werd in opdracht van het Ministerie van VWS uitgevoerd om de zoekvolumes naar de Mexicaanse Griep op internet in kaart te brengen. Deze influenza variant staat ook bekend als het H1N1-virus en de Nieuwe Influenza A.

‘Toch heel veel onrust. Wat we nu de laatste weken zien is toch veel ongeruste zwangere vrouwen en veel ongeruste ouders. Zeker omdat er de laatste tijd kinderen zijn overleden. Het lijkt wel een beetje alsof mensen nu wakker geworden zijn van goh het is een gevaarlijke griep, het kan een gevaarlijke griep zijn, en laten we ons maar eens goed informeren.’ aldus Evert Webers van RMI.

Key Facts uit het item:

  • De aandacht voor de Mexicaanse Griep is afgelopen week verdubbeld;
  • Momenteel heerst er vooral ongerustheid bij zwangere vrouwen en ouders;
  • Aantal complottheorieen is sterk gedaald t.o.v. eerdere metingen;
  • Het informatieaanbod rondom H1N1 is verwarrend, door de aanwezigheid van veel ’stemmen.’

Bron: Frank Janssen