Ministerie laat onderzoek doen naar activiteit Mexicaanse griep op internet

Array

StehoscopeMexicaanse Griep-internet onderzoek haalt het NOS-Journaal!
Het aantal berichten over de Mexicaanse Griep (H1N1) is de afgelopen week verdubbeld, zo berichtte het NOS-journaal afgelopen weekend. Het aantal berichten steeg tot ongeveer 7000 stuks deze week. ‘Dat is trouwens veel minder dan in april, toen de Mexicaanse Griep opdook en er wekelijks 15,000 berichten op het internet waren.’
De cijfers zijn afkomstig uit het onderzoek van Sparkly Media in samenwerking met RMI. Het onderzoek werd in opdracht van het Ministerie van VWS uitgevoerd om de zoekvolumes naar de Mexicaanse Griep op internet in kaart te brengen. Deze influenza variant staat ook bekend als het H1N1-virus en de Nieuwe Influenza A.

‘Toch heel veel onrust. Wat we nu de laatste weken zien is toch veel ongeruste zwangere vrouwen en veel ongeruste ouders. Zeker omdat er de laatste tijd kinderen zijn overleden. Het lijkt wel een beetje alsof mensen nu wakker geworden zijn van goh het is een gevaarlijke griep, het kan een gevaarlijke griep zijn, en laten we ons maar eens goed informeren.’ aldus Evert Webers van RMI.

Key Facts uit het item:

  • De aandacht voor de Mexicaanse Griep is afgelopen week verdubbeld;
  • Momenteel heerst er vooral ongerustheid bij zwangere vrouwen en ouders;
  • Aantal complottheorieen is sterk gedaald t.o.v. eerdere metingen;
  • Het informatieaanbod rondom H1N1 is verwarrend, door de aanwezigheid van veel ’stemmen.’

Bron: Frank Janssen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen