Vital voor Diabetes nu ook bij Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Array

diabetes_0Zelfmanagement door patienten samen met PAZIO
In november start de implementatie van Vital voor Diabetes, een oplossing van \’n softwarebedrijf Software, binnen de Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra (LRJG) in Utrecht. LRJG bestaat uit vier gezondheidscentra, waarbij in totaal twintig huisartsen en vier praktijkondersteuners (POH-ers) Vital voor Diabetes gaan gebruiken.

Een belangrijke reden om voor Vital voor Diabetes te kiezen is dat de huisartsen in de gezondheidscentra een nieuw diabetes zorgprotocol ingevoerd hebben. Door gebruik van Vital voor Diabetes wordt de procollaire zorgverlening aan de Diabetespopulatie ondersteund.

Na deze implementatie van Vital voor Diabetes wordt ook de zelfmanagementfunctionaliteit in gebruik genomen. De gezondheidscentra van LRJG willen hiermee hun diabetespatienten de mogelijkheid bieden om een actieve rol in het eigen zorgproces te vervullen. Dit houdt in dat zij in samenspraak met de huisartsenpost passende mogelijkheden krijgen aangeboden om aan zelfmanagement te doen, gecombineerd met de protocollaire zorg in de centra. Zo vindt de patient op het eigen beveiligde portaal  informatie over diabeteszorg. Verder kan de patient het eigen diabetesdossier inzien en heeft hij/zij de mogelijkheid om zelfstandig gemeten gegevens over bijvoorbeeld nuchtere bloedglucose en gewicht in Vital voor Diabetes vast te leggen en te delen met zorgverleners.

Om zelfmanagement in bredere zin aan haar patienten aan te bieden, werkt LRJG met \’n softwarebedrijf Software en ondermeer het UMC Utrecht en Imtech samen in het PAZIO project. PAZIO is een open patientenportaal initiatief waarmee de aangesloten huisartsenpraktijken allerlei eHealth-functionaliteiten aan   patienten kunnen aanbieden. De zelfmanagementfunctionaliteit van Vital voor Diabetes wordt voor de patienten van LRJG via PAZIOontsloten.

Voor meer informatie over zelfmanagement Diabetes, neem contact op met Martijn van Duffelen, tel. 0318 – 75 47 00, of e-mail naar: [email protected].

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen