Klink bezorgd over vaccinatie-fabels over H1N1-griepprik

Array

VWS wil banners op website met onjuiste en negatieve informatie over de mexicaanse griep
vraagteken vaccinatieHet ministerie van VWS komt in het geweer tegen onjuiste informatie op internet over de Mexicaanse griep en de mexicaanse griepprik. Op fora en weblogs is het ministerie van plan banners te plaatsen die verwijzen naar de website waarop de overheid zelf informatie geeft over de Mexicaanse griep, www.grieppandemie.nl. Dat heeft een woordvoerder dinsdag gezegd.Bij navraag bleek dat VWS voornamelijk banners wil plaatsen op website en webfora die onjuist of negatieve informatie plaatsen over de mexicaanse griepvaccinatie plaatsen. Hoe VWS dat wil realiseren is niet bekend en via diverse voorlichters zijn wij niet aan een antwoord gekomen.

Het ministerie reageert zelf niet op de weblogs en fora, maar gaat op de eigen website wel in vragen die leven over de veiligheid van de vaccinatie tegen de griep. Minister Klink zei vandaag in het NOS journaal van plan te zijn om een website te lanceren om vragen te gaan beantwoorden en deel te nemen aan de discussie op internet over de mexicaanse griep vaccinatie. Volgens diverse woordvoerders van VWS is het de bedoeling dat dat op www.grieppandemie.nl gaat gebeuren.

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) bezocht dinsdag een huisartsenpraktijk in Den Haag waar het druk was met mensen die een prikje kwamen halen. Huisarts Albert Ongkiehong vertelde de minister dat de artsen het goede voorbeeld hadden gegeven door zichzelf als eerste in te enten. Onder zijn patienten leven veel vragen over de vaccinatie.

Een van de slachtoffers van die fabels is Rotterdamse viroloog Ab Osterhaus. In de media heeft hij recent veel kritiek gekregen op zijn adviezen en publieksvoorlichting met betrekking tot de Mexicaanse griep, onder andere van arts-microbioloog Ekkelenkamp van het UMC Utrecht. De griep zou ongevaarlijk zijn en de maatregelen van de overheid overdreven. Maar nu er binnen een week vijf patienten zijn overleden, is het goed te weten dat de regering zich, mede op advies van Osterhaus, degelijk heeft voorbereid.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen