PvdA wil van zorgtoeslag af

veel geldGeld wordt nu onnodig rondgepompt
De premie voor het basispakket van de zorgverzekering moet inkomensafhankelijk worden. Tegelijkertijd moet de zorgtoeslag worden afgeschaft.Dat bepelit de PvdA dinsdag in een begrotingsdebat met minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA), schrijft het AD. De PvdA vindt dat geld wordt rondgepompt. Eerst betaalt iedereen het volle bedrag, vervolgens wordt meer geld teruggestort naarmate iemand minder verdient. De PvdA zegt zelfs heel boos te zijn over de grote onzekerheid die door het kabinet rond de zorg is geschapen.

Daarom organiseert de PvdA op zaterdag 12 november a.s , in samenwerking met maatschappelijke organisaties, op verschillende pleinen in Amsterdam een Zorg(toeslag) Inloopdag. De actiedag is allereerst bedoeld om mensen die niet uit de voeten kunnen met de zorgtoeslag formulieren bij te staan die papieren toch verstuurd te krijgen. Daarnaast is er de hele dag gelegenheid ook andere kwesties rond de veranderingen in zorg met PvdAers en andere deskundigen te bespreken. Officieel moesten de aanvragen voor de zorgtoeslag 1 november bij de Belastingdienst binnen zijn. Meer dan een miljoen mensen hebben het formulier echter nog niet teruggestuurd, o.a. vanwege problemen bij het invullen. De PvdA wil deze mensen, waar onder veel die juist een beroep op een zorgtoeslag hard nodig hebben, niet in de kou laten staan. Daarom zal de PvdA naast hulpstands op de markten ook enkele ‘vliegende brigades’ vormen die in de stad nog bejaardenhuizen en instellingen voor ouderen afgaan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen