Theo Lankamp gaat de afdeling Gynaecologie van het Westfriesgasthuis coachen

langkampTheo Lankamp gaat de afdeling gynaecologie trainen en coachen om de matige communicatie weer op peil te brengen. Volgens de heer Plukker, interim-voorzitter van de Raad van Bestuur, zal de heer Lankamp de afdeling intensief gaan begeleiden om de communicatie en overdracht te verbeteren. Drs.Th. G. Lankamp is Psycholoog en organisatieconsultant. Heeft zich ontwikkeld tot een deskundige op het terrein van verandermanagement en leiderschap. Als consultant, coach en regisseur werkzaam geweest in zowel (semi)overheidsorganisaties als binnen het bedrijfsleven. Momenteel is Lankamp nauw betrokken bij ‘Koers ‘013: Samen & Verbinden bij het Erasmus MC. Samenwerken, grenzen verleggen en midden in de maatschappij staan, zijn belangrijke uitgangspunten voor Lankamp

Samen met Lankamp is afgelopen zomer is een flink aantal maatregelen genomen op de afdeling verloskunde. Zo is er nu 3 keer per dag een overdracht van informatie over de patienten tussen artsen, verloskundigen en verpleegkundigen. Knelpunten op de afdeling worden voortaan direct gemeld aan de Raad van Bestuur en in heldere werkafspraken zijn taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden duidelijk vastgelegd.Al deze werkafspraken zijn inmiddels gemaakt en Lankamp gaat de artsen, verloskundigen en verpleegkundigen trainen in teamverband maar ook individueel om ervoor te zorgen dat ook op het gebied van communicatie en empathie ook op niveau blijft.

De gynaecologen in het Westfriesgasthuis zullen dus naast  prof. dr. H.W. Bruinse ook te maken hebben met de psycholoog Lankamp. Samen met hen hebben de verloskundigen samen met een gynaecoloog alle protocollen, waarin afspraken over de behandeling en werkwijze zijn vastgelegd, nog eens kritisch doorgelopen om ze waar nodig te actualiseren en aan te vullen. Daarbij zijn de protocollen getoetst aan de protocollen van andere ziekenhuizen.

Lankamp was tot eind 2005  bestuurslid van GTI NV operationeel verantwoordelijk. Is oprichter van Elephas Consulting BV, een bureau dat zich voornamelijk richt op veranderingsmanagement en leiderschapsontwikkeling. Daarnaast is Lankamp bestuurslid van de Meaningful Excellence Foundation en commissaris bij enkele bedrijven.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen