Vaccinatie Mexicaanse griep voor kinderen

jong kindJonge kinderen hebben meer kans op griep. Hierdoor komen bij deze leeftijdsgroep vaker gezondheidsproblemen voor ten gevolge van Nieuwe Influenza A. Daarom mogen kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot en met 4 jaar gevaccineerd worden tegen Nieuwe Influenza A (H1N1).

Het advies om deze kinderen te vaccineren tegen Nieuwe Influenza A (Mexicaanse griep) is afkomstig van de Gezondheidsraad. In het buitenland blijkt dat naar verhouding veel kinderen in de leeftijd tot 5 jaar worden getroffen: in die leeftijdsgroep vinden veel ziekenhuisopnamen plaats. En bij een deel van deze kinderen is in het ziekenhuis opname op een intensive care-afdeling en beademing nodig. Bij beademing van jonge kinderen bestaat het risico op blijvende schade aan de longen.

Minister Klink van Volksgezondheid wil deze groep kinderen zoveel mogelijk beschermen door hen vaccinatie aan te bieden. Juist voor deze kinderen biedt vaccinatie meer voordelen voor hun gezondheid dan de nadelen van eventuele bijwerkingen.

Welke kinderen?
De volgende kinderen mogen gevaccineerd worden: Kinderen geboren in de periode op of na 24 november 2004 tot en met 22 mei 2009.

Huisgenoten en gezinsleden
Het vaccin tegen Nieuwe Influenza A is niet geregistreerd voor gebruik bij babys van 0 tot en met 5 maanden. Daarom krijgen deze babys de vaccinatie niet aangeboden. Om hen toch zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting, mogen huisgenoten van het kind (zoals ouders, broers en zussen) zich laten vaccineren. Dit om te voorkomen dat zij het kind besmetten.

Vaccinatie in Lingewaard
Als u of uw kind in aanmerking komt voor deze vaccinatie, gaat het in totaal om 2 vaccinaties. De vaccinatiedagen in Lingewaard zijn:
РWoensdag 25 november 2009 ̩n

– Woensdag 16 december 2009

Het gaat dus om 2 vaccinaties per persoon, op beide dagen één.

Locatie
De vaccinatie vindt plaats in sporthal Walburgen in Gendt. Voor iedereen in de gemeente Lingewaard is deze locatie gelijk.

Meer informatie per post
Iedereen die in aanmerking komt, krijgt vanzelf per post alle informatie thuis. Dit wordt landelijk georganiseerd. Hierin staat ook verdere informatie over exacte tijden en locatie.