Martini Ziekenhuis informeert COPD-patiënten over risico’s Mexicaanse griep

Array

h1n1 symboolDe polikliniek Longziekten van het Martini Ziekenhuis organiseert in het kader van Wereld COPD-dag op 18 november a.s. een informatiebijeenkomst voor COPD-patienten, hun partners en andere belangstellenden. De bijeenkomst staat onder meer in het teken van de risico’s van de Mexicaanse griep en het belang van vaccinatie.

De polikliniek Longziekten krijgt de laatste weken dagelijks telefoontjes van patienten die ongerust zijn over de complicaties die het virus voor hen zou kunnen hebben. Longarts Stuart Wills: “Deze ongerustheid is terecht, want COPD-patienten hebben een groter risico op complicaties zoals longontsteking dan gezonde mensen. Zij behoren tot een risicogroep en zijn daarom ook allemaal opgeroepen door de huisarts voor vaccinatie.” De longarts adviseert COPD-patienten met nadruk om aan deze oproep gehoor te geven en zich te laten inenten. “Het gaat om een nieuw virus, waarvan we weten dat het in andere werelddelen resulteert in meer sterfte dan bij het gewone griepvirus. Als de epidemie op z’n top is, kan een op de drie mensen ziek worden. Voor COPD-patienten dreigt er dus een flink besmettingsgevaar.”
Besmetting voorkomen De polikliniek Longziekten van het Martini Ziekenhuis organiseert in het kader van Wereld COPD-dag op 18 november a.s. een informatiebijeenkomst voor COPD-patienten, hun partners en andere belangstellenden. De bijeenkomst staat onder meer in het teken van de risico’s van de Mexicaanse griep en het belang van vaccinatie.

Op de informatiebijeenkomst die de polikliniek Longziekten op woensdag 18 november a.s. organiseert, komt onder meer aan de orde wat patienten zélf kunnen doen om besmetting met het nieuwe virus te voorkomen. Verder krijgen patienten algemene informatie over omgaan met COPD en is er ruimte voor het stellen van vragen aan de longartsen en COPD-consulenten. De longartsen van het Martini Ziekenhuis houden hun patienten op dit moment extra goed in de gaten. Bij verdachte klachten wordt direct onderzoek gedaan en waar nodig geïsoleerde verpleging in gang gezet. Alle longartsen hebben zich bovendien zélf laten vaccineren en stimuleren hun collega’s om dat ook te doen. Aanmelding voor de informatiebijeenkomst kan via telefoonnummer (050) 524 5930.

Bron: Martini Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen