Beloning voor extra inspanningen van huisartsen

Array

Geld en zorg 2Huisartsen die ‘bovengemiddelde inspanningen’ verrichten worden vanaf 2011 extra beloond. Dat onderstreepte minister Klink gisteren op het congres ‘Een Zorg ontketend’ in Den Haag. Klink benadrukte het belang van krachtige, patientgerichte ‘eerste lijnszorg’: Een betere samenwerking tussen verschillende zorgverleners – zoals huisartsen, apothekers, specialisten, verpleegkundigen, dietisten en fysiotherapeuten– kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg voor chronisch zieken. Ondanks de maatregelen die in 2010 worden genomen om 1 miljard overschrijding te voorkomen, wil minister Klink de huisartsen ontzien. Vanaf 2011 blijft geld beschikbaar voor het belonen van huisartsen die nu reeds bovengemiddelde inspanningen verrichten voor hun patienten. ‘Loon naar prestatie’ dus.

Aan de huisartsen wordt wel gevraagd ‘een inspanning te leveren op het gebied van het doelmatig voorschrijven’. Klink ziet huisartsen zich in de toekomst steeds meer gaan specialiseren in het doen van therapeutische verrichtingen of zorg voor speciale groepen patienten. Dit kan leiden tot minder doorverwijzingen. Ook daar wil de minister de huisartsen extra voor belonen.

Eén zorg ontketend
Video-verslag van het congres Eén Zorg Ontketend op donderdag 12 november 2009 in Den Haag.

Download deze video


Bron:
VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen