Ernstige luchtweg infecties bij kinderen

RSVMichael Lukens geeft in zijn proefschrift inzicht in de bijdrage van het Respiratoir Syncytieel Virus en de intrinsieke en adaptieve afweerresponsen aan het ziekteproces gedurende ernstige RSV-infecties in jonge kinderen. Als alternatief voor vaccinatie laat hij zien dat in diermodellen natuurlijke humane antilichamen in staat zijn het virus te neutraliseren en ernstige infecties verminderen. Ondanks dat RSV al in 1956 werd ontdekt en geïsoleerd, is er geen efficient en veilig vaccin beschikbaar. RSV is één van de belangrijkste veroorzakers van ernstige virale lagere luchtweg infecties in met name jonge kinderen.

08-12-2009, 14:30 uur , Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht.
Michael Lukens, Geneeskunde
Proefschrift: Aspects of Innate and Adaptive Immune responses during Respiratory Syncytial Virus Infection
Promotor 1: Prof. dr. J.L.L. Kimpen
Copromotor 1: Dr. ir. G.M. van Bleek

Bron: UU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen