Groot publieksonderzoek naar bijwerkingen griepprik

0
311

GSK h1n1Jeuk, huiduitslag, stijve arm, pijnlijke zwelling in de okselstreek, hals of lies? Wie last heeft van bijwerkingen van de griepprik, kan dat voortaan doorgeven aan een speciaal meldpunt op de website van de Grote Griepmeting.Het gaat daarbij niet alleen om de reguliere griepprik, maar ook om de vaccinaties tegen de Mexicaanse griep. De website hoopt zo meer duidelijkheid te verschaffen over de bijwerkingen die het meest voorkomen, en ook op welke schaal ze zich voordoen.

“Er doen de merkwaardigste indianenverhalen over de griepprikken de ronde,” zegt Carl Koppeschaar, initiatiefnemer van het meldpunt. “Er zouden stoffen zijn toegevoegd die je hersencellen aantasten. Ook zou de overheid nanodeeltjes inspuiten of zelfs biochips om iedereen stiekem in de gaten te kunnen houden. Volkomen flauwekul en onnodige bangmakerij. Hoe het echt zit, willen we laten zien aan de hand van de meldingen die bij ons binnenkomen. De resultaten daarvan zullen zo snel mogelijk op de website van de Grote Griepmeting zijn te vinden.”

Alle meldingen aan het nieuwe meldpunt zijn anoniem. Er wordt slechts gevraagd naar de eerste vier cijfers van de postcode teneinde ook eventuele regionale verschillen in kaart te brengen.

Ga direct naar het meldpunt bijwerkingen

Bron: De Grote Griepmeting