Groot publieksonderzoek naar bijwerkingen griepprik

GSK h1n1Jeuk, huiduitslag, stijve arm, pijnlijke zwelling in de okselstreek, hals of lies? Wie last heeft van bijwerkingen van de griepprik, kan dat voortaan doorgeven aan een speciaal meldpunt op de website van de Grote Griepmeting.Het gaat daarbij niet alleen om de reguliere griepprik, maar ook om de vaccinaties tegen de Mexicaanse griep. De website hoopt zo meer duidelijkheid te verschaffen over de bijwerkingen die het meest voorkomen, en ook op welke schaal ze zich voordoen.

“Er doen de merkwaardigste indianenverhalen over de griepprikken de ronde,” zegt Carl Koppeschaar, initiatiefnemer van het meldpunt. “Er zouden stoffen zijn toegevoegd die je hersencellen aantasten. Ook zou de overheid nanodeeltjes inspuiten of zelfs biochips om iedereen stiekem in de gaten te kunnen houden. Volkomen flauwekul en onnodige bangmakerij. Hoe het echt zit, willen we laten zien aan de hand van de meldingen die bij ons binnenkomen. De resultaten daarvan zullen zo snel mogelijk op de website van de Grote Griepmeting zijn te vinden.”

Alle meldingen aan het nieuwe meldpunt zijn anoniem. Er wordt slechts gevraagd naar de eerste vier cijfers van de postcode teneinde ook eventuele regionale verschillen in kaart te brengen.

Ga direct naar het meldpunt bijwerkingen

Bron: De Grote Griepmeting

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen