KNMG Carrièrebeurs 2010 in Jaarbeurs Utrecht

stethoscoopstartdatum 06 februari 2010
einddatum 06 februari 2010
tijd 10:00u – 17:30u (doorlopend programma)
locatie Domus Medica, Utrecht
onderwerp KNMG Carrièrebeurs

Omschrijving

Op zaterdag 6 februari 2010 vindt de tweede editie van de landelijke KNMG Carrièrebeurs ‘Reis door carrièreland’ plaats. Geef jouw toekomst de juiste richting: kom naar de KNMG Carrièrebeurs, maak kennis met opleiders en aios en volg interessante workshops! VOOR WIE?
Studenten geneeskunde en basisartsen die voor de keuze van een medische vervolgopleiding staan.

*OPLEIDINGENMARKT MET SPEEDDATES*
De juiste arts op de juiste plek. Dat is de insteek van de KNMG Carrièrebeurs. Alle medische vervolgopleidingen zijn vertegenwoordigd om je te informeren over de verschillende specialismen. Wil je meer weten over opleidingsplaatsen of bijvoorbeeld over de inhoud van de opleiding? Doe dan mee met de speeddates en stel al je vragen aan opleiders en aios!

*WORKSHOPS*
Tijdens de KNMG Carrièrebeurs kun je deelnemen aan één van de onderstaande workshops. Geef bij je inschrijving voor de beurs meteen aan welke workshop je graag wilt volgen.

A) Solliciteren naar een opleidingsplaats
Een kwestie van geluk? Of heb je zelf invloed? Hoe verhoog je je kansen op een opleidingsplaats? Deze workshop biedt een aantal handvatten. Trainer: Desire van Teeffelen (Touch Training & Coaching)

B) Balanceren tussen werk, opleiding en privé
Een groot deel van de AIOS (25%) vertoont verschijnselen van burn out. Om te voorkomen dat jij straks ook bij die groep gaat horen, leer je tijdens deze workshop hoe je mogelijke knelpunten kunt identificeren én oplossen. Trainers: Corry den Rooyen (projectmedewerker CCMS) en Ineke Booij (BooijConsultancy)

C) Onderhandelen met je opleider
Hoe creeer je een win-win-situatie bij het onderhandelen met je opleider? In deze workshop leer je onderhandelen volgens de Harvard-methode. Bij deze beproefde methode gaat het niet om het formuleren van standpunten, maar juist om het verzoenen van wederzijdse belangen. ‘Getting to YES’, dát is het doel. Deze workshop duurt iets langer: vijf kwartier. Trainer: Fedde Scheele (voorzitter In VIVO, gynaecoloog en opleider SLAZ)

D) Snel & effectief netwerken
Hoe laat je een onuitwisbare indruk achter bij opleiders? In deze workshop leer je hoe je jezelf binnen één minuut kunt ‘verkopen’. Ook leer je hoe je op een positieve wijze opleiders, potentiele werkgevers of collega’s kunt beïnvloeden. Na deze workshop is netwerken nog nooit zo succesvol geweest. Trainer: Pure Talent Opleiding & Training

E) Wetenschappelijk schrijven
Een publicatie of onderzoeksverslag schrijven: hoe pak je dat aan? In deze praktijkgerichte workshop leer je hoe je het schrijfproces efficient inricht. Je maakt kennis met de drie grootste valkuilen bij het schrijven van een wetenschappelijke tekst en je krijgt tips voor een heldere opbouw en kernachtige formulering. Trainer: Annemarie van der Zeeuw (Van der Zeeuw Tekst en Training)

F) KNMG Studentenplatform
Het KNMG Studentenplatform is een landelijke en onafhankelijke belangenbehartiger van geneeskundestudenten. Dat klinkt mooi, maar wat doet het platform nou allemaal voor geneeskundestudenten? Schrijf je in voor deze workshop en je hoort er alles over! Sprekers: KNMG Studentenplatform

*EXPOSANTEN*
Voor financiele zaken kun je terecht bij banken, verzekeraars en fiscaal-juridische experts. En voor zicht op de arbeidsmarkt, effectieve trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en een gratis CV-check kun je onder meer aanschuiven bij het KNMG Loopbaanbureau, SWG (Serviceverlening Werkgelegenheid Geneeskundigen) en KNMG ArtsennetBanen.

PROGRAMMA
De KNMG Carrièrebeurs heeft een doorlopend programma; je kunt dus op elk moment tussen 10.00 en 17.30 uur aankomen. De Opleidingenmarkt en de exposanten zijn de hele dag te bezoeken. Wil je deelnemen aan een workshop, dan moet je je daarvoor meteen aanmelden als je je inschrijft voor de KNMG Carrièrebeurs. Voor speeddates met opleiders en aios hoef je je niet van tevoren aan te melden.

In het schema hieronder vind je de tijden van de workshops en de speeddates: Vanaf 10:00u Ontvangst en registratie
Opening Beurs
10:15u – 11:15u Workshopronde 1
10:15u – 11:15u Speeddating I -ziekenhuisspecialisme- 11:30u – 12:30u Speeddating II -sociale geneeskunde- 11:45u – 12:45u Workshopronde 2
12:45u – 13:45u Speeddating III
13:45u – 14:45u Worshopronde 3
14:00u – 15:00u Speeddating I -ziekenhuisspecialisme- 15:15u – 16:15u Speeddating II -sociale geneeskunde- 15:30u – 16:30u Workshopronde 4
16:15u – 17:15u Speeddating III
17:30u Einde beurs

KOSTEN
KNMG-leden € 20,- en niet-leden € 60,- (kosten inclusief lunch). Nog geen lid? Word gratis student-lid van de KNMG en bespaar € 40 op de entree! (klik hier)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen