Fysiotherapeuten en De Friesland Zorgverzekeraar blijven het oneens over kwaliteitseisen

defrieslandlogoHet grootste deel van de fysiotherapeuten in Friesland tekent geen contract met De Friesland Zorgverzekeraar. De partijen blijven het oneens over de kwaliteits- en doelmatigheidseisen die de verzekeraar stelt aan de beroepsgroep. De fysiotherapeuten en De Friesland kwamen afgelopen week samen in het Abe Lenstrastadion in Heerenveen om nog eens te praten over de verschillen. Alhoewel het gesprek volgens beide partijen naar tevredenheid verliep, blijven ze het oneens op een paar cruciale punten. Het merendeel van de fysiotherapeuten besluit daarom het voorgestelde contract van De Friesland niet te accepteren, maar elk met een eigen voorstel te komen.
De Friesland wil de praktijken punten geven, voor onder meer doelmatigheid. De verzekeraar heeft gekeken naar het aantal behandelingen dat een groep fysiotherapeuten nodig heeft, en stelt dat als norm. Fysiotherapeuten die meer behandelingen nodig hebben dan de onderzoeksgroep, krijgen een lager tarief. De Friesland wil op deze manier dat fysiotherapeuten efficienter en volgens de nieuwste inzichten gaan werken. Dat is in het belang van de patient, aldus woordvoerder Gerard Akkerman. ,,Die wil ook zo snel mogelijk geholpen worden.”

Bron: en lees verder op de website van het Friesch Dagblad.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen