Milde griepepidemie in Nederland

griep virusWas er tot half oktober geen toename in de incidentie van het influenzavirus te zien binnen Nederland, eind oktober groeide de incidentie uit naar een beginnende epidemie. Zoals verwacht door het RIVM is in de loop van het najaar de verspreiding van het virus sneller gegaan en is de incidentie nu toegenomen tot een milde epidemie (consultatieratio tussen de 5,1 en 20 consulten per 10.000 inwoners) en kruipt langzaam naar een matige epidemie (20-50 wekelijkse consulten per 10.000 inwoners). De verwachte risicoperiode voor een epidemie in Nederland van oktober 2009 tot januari 2010 blijft gehandhaafd.

Voor de risicogroepen is de vaccinatie tegen het Nieuwe Influenza A(H1N1) inmiddels gestart en de risicogroepen zijn recentelijk uitgebreid met een vaccinatie van kinderen tot 5 jaar. De meest ernstige ziektegevallen worden gezien bij gezonde jonge kinderen en mensen met onderliggend ernstig leiden. Over het algemeen verloopt de ziekte erg mild en verdwijnen de klachten na 2 tot 7 dagen, hoesten kan langer aanhouden.

Wat doet de Universiteit Utrecht
De ontwikkeling van de Mexicaanse griep worden op de voet gevolgd, in nauwe samenwerking met de overheidsinstanties. De informatie op website www.uu.nl/mexicaansegriep wordt regelmatig ge-update. Om besmetting met het virus zoveel mogelijk te voorkomen geeft de Universiteit Utrecht via deze website informatie aan medewerkers en studenten over onder meer preventieve maatregelen.

Bron: UU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Milde griepepidemie in Nederland"

  1. Redczus H.Jurgens

    Mijn bescheiden conclusie tot heden is:”Het betreft wereldwijd een virus die vanwege het discutabele gedrag van de WHO,die van de seizoenale vorm zo nodig een pandemievorm maakte die uiteindelijk muteerde in een PC vorm, namelijk de paniek variëteit die diverse belanghebbenden,zowel voor – als tegenstanders gingen misbruiken”.

    Alle lezers hebben dus al deze griep al gehad. Ook de tests die de afweerstoffen constateren,meten feitelijk de seizoenale virus.

    De werkelijke virus doet al genoeg pijn maar deze uitgesproken 5 letters zijn pijnlijker voor iedereen die op het verkeerde been staat.

Comments are closed.

Recente artikelen