Internationale Rode Kruis kiest nieuwe voorzitter

rode kruis en rode halve maanDe Internationale Federatie van het Rode Kruis (IFRC) heeft vandaag Tadateru Konoé van het Japanse Rode Kruis als haar nieuwe voorzitter voor een termijn van vier jaar gekozen
De Internationale Federatie van het Rode Kruis (IFRC) heeft vandaag Tadateru Konoé van het Japanse Rode Kruis als haar nieuwe voorzitter voor een termijn van vier jaar gekozen. De IFRC is de koepelorganisatie van alle nationale Rode Kruis- en Rode Halve Maan-verenigingen wereldwijd met in totaal bijna 100 miljoen vrijwilligers.

De voorzitter is gekozen door vertegenwoordigers van de nationale Rode Kruis- en Rode Halve Maan- verenigingen die momenteel de 17e General Assembly (GA) van het Rode Kruis bijwonen. De General Assembly is het hoogste besluitvormingsorgaan binnen de Internationale Federatie van het Rode Kruis en vindt dit jaar in Nairobi, Kenia plaats. De General Assembly komt iedere twee jaar bijeen om het kader en beleid te bepalen waarbinnen de nationale Rode Kruis-verenigingen hun humanitaire missie uitvoeren om de meest kwetsbaren te helpen.

Konoé is sinds 2005 voorzitter van het Japanse Rode Kruis, nadat hij daar 14 jaar als vice-voorzitter actief was. Hij bekleedde diverse functies binnen de Internationale Federatie van het Rode Kruis. Tussen 1970 en 2008 is Konoé betrokken geweest bij meer dan 30 Rode Kruis missies in verschillende werelddelen.

Cees Breederveld, directeur van het Nederlandse Rode Kruis: “Tadateru Konoé heeft een enorme staat van dienst. Niet alleen binnen zijn eigen nationale Rode Kruis vereniging, maar ook door zijn ervaring met alle facetten van de hulpverlening van het Rode Kruis in het veld. Het Nederlandse Rode Kruis is verheugd met zijn aanstelling en ziet de komende termijn vol vertrouwen en in goede samenwerking tegemoet”.

Konoé volgt Juan Manuel Suárez del Toro op, voorzitter van het Spaanse Rode Kruis, die twee termijnen als voorzitter van de IFRC heeft volbracht. Konoé’s nieuwe termijn start op 21 november 2009.

Good news for Africa

Ter gelegenheid van de General Assembly in Nairobi werden vandaag ook drie Afrikaanse journalisten uitgeroepen tot de winnaars van de ‘Good News for Africa Competition’. Zij werden geroemd door het Rode Kruis vanwege hun inspanningen om ook inspirerende succesverhalen over Afrika onder de aandacht te brengen en zo enig tegenwicht te bieden aan de vaak negatieve berichtgeving over het continent.

Bron: Rode Kruis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen