MSD ontvangt positief advies voor nieuwe vruchtbaarheidsbehandeling Elonva (corifollitropin alfa)

Het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) van het Europees Geneesmiddelenbureau EMEA heeft aanbevolen ELONVA goed te keuren voor gecontroleerde ovariele stimulatie (COS) in combinatie met een GnRH antagonist voor de ontwikkeling van meerdere follikels bij vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan. Indien het geneesmiddel later nog wordt goedgekeurd door de Europese Commissie dan verkrijgt Merck (MSD geheten buiten de VS en Canada) een vergunning om ELONVA in alle Europese landen onder eenzelfde bijsluiter op de markt te brengen.

ELONVA is de merknaam voor corifollitropin alfa, een nieuw vruchtbaarheidshormoon dat door middel van een injectie onder de huid wordt toegediend. De aanbevolen dosering van ELONVA vervangt de eerste zeven dagelijkse injecties met recombinant follikelstimulerend hormoon in een behandelingscyclus voor gecontroleerde ovariele stimulatie (COS). ELONVA is het eerste vruchtbaarheidshormoon met een dergelijk langdurige follikelstimulerende werking.

“ELONVA zal voor vrouwen die moeilijk zwanger worden de last van de injecties verminderen. Het positieve advies is een belangrijke stap in de richting van een Europese goedkeuring,” zei Mirjam Mol-Arts, senior vice president bij Merck Research Laboratories. “ELONVA is een goed voorbeeld van de inspanningen van Merck voor doelmatige patientgerichte vruchtbaarheidsbehandelingen en versterkt de leidende rol van de onderneming binnen dit therapeutische gebied.”

Het fase III-ontwikkelingsprogramma voor ELONVA omvat de grootste dubbelblinde klinische studie die ooit is uitgevoerd op het gebied van vruchtbaarheid. Deze studie (Engage) toont aan dat het aantal zwangerschappen na behandeling met ELONVA vergelijkbaar is met dat bij vrouwen die zeven dagen lang een dagelijkse dosis recombinant follikelstimulerend hormoon toegediend kregen.

ELONVA is ontwikkeld in Oss, door voormalig Organon.

ELONVA® is een geregistreerd merk van NV Organon, een dochteronderneming van Merck & Co., Inc., Whitehouse Station , N.J., USA

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen