SRG viert 40 jaar gehandicaptenreizen

0
159

srg_40jaarGroots lustrumfeest 21 november in Nijmegen
De landelijke Stichting Recreatie Gehandicapten bestaat dit jaar 40 jaar en viert dat op grootse wijze in Nijmegen op zaterdag 21 november 2009. De SRG organiseert sinds 1969 groepsreizen voor lichamelijk gehandicapten. Meer dan 10.000 gehandicapten zijn mee geweest in die 40 jaar en vele duizenden vrijwilligers hebben hun vakanties mogelijk gemaakt. Morgen worden meer dan 200 gehandicapten en vrijwilligers verwacht bij de feestelijke bijeenkomst in Nijmegen. Er zijn sprekers, er is een cabaret en een nieuwe SRG film zal voor het eerst worden vertoond.

Uitdagende groepsreizen

De Stichting Recreatie Gehandicapten organiseert groepsreizen voor lichamelijk gehandicapten in een ongedwongen sfeer. Gehandicapten en vrijwilligers vieren samen vakantie. Al 40 jaar zorgen het enthousiasme, de zorgzaamheid en de gezelligheid van de vrijwilligers voor het speciale SRG gevoel dat alle deelnemers ervaren. De SRG reizen gaan naar plaatsen die ook bij niet-gehandicapten gewild zijn en verblijven daar veelal in dezelfde hotels. Het motto is ‘alles kan tenzij het tegendeel is bewezen’. De ervaren reisleiders zorgen er samen met de vrijwilligers voor dat de deelnemers altijd een bijzondere vakantie beleven.

Nieuwe reisgids

De SRG biedt ongeveer evenveel groepsreizen aan in het binnenland als in het buitenland. Er is bijna ieder jaar wel een rondreis naar verre oorden. Dit jaar heeft de SRG de reisgids in een nieuw jasje gestoken. Mede dankzij adverteerders is de gids nu geheel in kleur. De website (www.srg.nl) is ook vernieuwd. In 2010 biedt de SRG 12 buitenlandse en 11 binnenlandse reizen aan.

Deelnemers

Deelnemers zijn volwassenen van 18 tot 65 jaar oud net als de vrijwilligers. Velen gaan al jaren mee. Er zijn deelnemers die meer en die minder verzorging nodig hebben. Er gaat meestal ook een verpleegkundige mee. Bij binnenlandse reizen is het aantal vrijwilligers ongeveer gelijk aan het aantal deelnemers, bij buitenlandse reizen ca 60 procent.

Blauwe gids/NBAV
De SRG is recent lid geworden van de Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties. Die vereniging heeft ca 50 leden waarvan dit jaar meer dan 10 nieuwe. De NBAV geeft de bekende `Blauwe Gids’ met een overzicht van reisaanbieders en accommodaties voor gehandicapten. Verder ontwikkelt de NBAV een keurmerk. Dat past in het streven van de SRG naar waarborging van de kwaliteit van de reizen.

Bron:SRG