iSOFT toont interdisciplinaire data-uitwisseling op MIC

Array

iSOFT op Medica 2009Het komende MIC Congres, dat 26 en 27 November in Veldhoven plaatsvindt, toont iSOFT demo’s van een elftal toepassingen op het gebied van interdisciplinaire data-uitwisseling. Er zijn demo’s te zien van het Lorenzo-EPD, Multi Media Sharing-XDS in combinatie met Mirador, MicroHis X en van de verschillende Connectors, waaronder de Connector Patientinschrijving. Daarnaast demonstreert iSOFT de aansluiting op het landelijke EPD en andere farmacie oplossingen.

De verschillende demo’s volgen vier lijnen: huisarts/ziekenhuis, patient/ziekenhuis, ziekenhuis/farmacie en de koppeling met het landelijk EPD. Het eerste behelst de gegevensuitwisseling van ziekenhuis naar huisarts. Door middel van de Lorenzo-EPD viewer is het voor huisartsen mogelijk om vanuit de praktijk de patientendossiervoering uit het ziekenhuis in te zien. Met MMS-XDS zijn de in het ziekenhuis gemaakte beelden, documenten of bijvoorbeeld ECG’s van de patient in te zien vanuit het EPD.

Demo’s Patientenlogistiek
iSOFT toont daarnaast meerdere Solutions voor de patientenlogistiek. Wanneer een patient door de huisarts is doorverwezen kan deze vervolgens zelf het initiatief nemen voor het vervolg van zijn of haar behandeling. Door het door de zorginstelling beschikbaar gestelde online Patient Service Portaal, kan de patient zichzelf via internet bij het ziekenhuis inschrijven en een afspraak met de desbetreffende afdeling of arts maken. De Connector Patientinschrijving controleert deze gegevens wanneer de patient zich voor de afspraak meldt. Met de pasfotofunctionaliteit kan de baliemedewerker moeiteloos het identiteitsbewijs laten scannen, dat vervolgens direct aan het EPD gekoppeld wordt en voor online verificatie kan worden ingezet.

Aansluiting EPD en Farmacie
Door middel van veilige data-uitwisseling toont iSOFT hoe de behandelend arts in het ziekenhuis toegang heeft tot de medicatiegegevens van de patient. Met de Medicatie/TMV Solution is het mogelijk dat medicatie die door de thuisapotheek is verstrekt inzichtelijk is in het ziekenhuis bij het voorschrijven van een geneesmiddel. Deze mogelijkheid draagt direct bij aan de patientveiligheid. Een afzonderlijke demo laat zien hoe iSOFT haar ziekenhuizen in verbinding stelt met het landelijk EPD.

MIC, 26 en 27 November in Veldhoven. U vindt iSOFT op stand 5/6

Healthcare Group CSC

CSC is een wereldwijde leider in het leveren van ICT-oplossingen en diensten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Falls Church, Va. in de VS, telt zo’n 98.000 medewerkers en maakte in het boekjaar dat eindigde op 30 september 2011 een omzet van $16,2 miljard dollar. Kijk voor meer informatie over CSC in Nederland op www.csc.nl, en voor meer informatie over de Healthcare Group van CSC in Nederland op www.csc.com/health_nl.

Recente artikelen