Massale vaccinatie mexicaanse griep jonge kinderen van start

0
451

vaccinatierai 400x400kopie_activiteit250x250In het hele land begint vandaag de inenting van jonge kinderen tegen de Mexicaanse griep. Vandaag begint de massavaccinatie van kinderen tussen de 6 maanden en 5 jaar tegen de Mexicaanse griep en dat wordt een operatie die zijn weerga niet kent.De campagne is voor de GGD een enorme logistieke operatie. Op 250 plaatsen in het land staan teams van GGD-medewerkers klaar om de injecties te geven. Ruim een miljoen mensen hebben een oproep gekregen om zich deze week te laten inenten tegen de Nieuwe Influenza A, zoals de Mexicaanse griep officieel heet. Het zijn 830.000 kinderen van zes maanden tot en met vier jaar en bijna 200.000 huisgenoten van baby’s jonger dan een half jaar. In totaal zet de GGD 2500 mensen in om de vaccinatie tegen de Mexicaanse griep in goede banen te leiden, van artsen tot verkeersregelaars.

Er wordt geprikt in sporthallen, evenementenhallen en andere zalen. Mensen moeten rekening houden met lange rijen en een grote verkeersdrukte. Veel gemeenten zetten extra bussen in en de mensen krijgen het advies zich aan het opgegeven tijdstip te houden. De brandweer vervoert de vaccins, de politie regelt de verkeersdrukte, ambulancepersoneel assisteert bij het vaccineren, werkgevers bieden jonge ouders calamiteitenverlof en pendelbussen vervoeren honderdduizenden kinderen en ouders naar priklocaties.

In de RAI worden vandaag duizenden kinderen en ouders gevaccineerd tegen de Mexicaanse griep. Het openbaar vervoer heeft nog geen last van grote drukte.