Altrecht ABC winnaar Ypsilon Familiester

Array

yps_jublogo_rgbAltrecht ABC is de winnaar van de Ypsilon Familiester! Dat werd zaterdag 21 november bekend gemaakt op de Jubileumstudiedag van Ypsilon. De Ypsilon Familiester is een publieksprijs voor familiebeleid in de ggz en werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Ypsilon is de vereniging voor familie van mensen met schizofrenie.

Vanaf 1 september konden familieleden en naastbetrokkenen op www.familiester.nl hun oordeel en ervaringen achterlaten. De eerste GGZ-publieksprijs leverde honderden – vaak uitgebreide – reacties op. Ypsilon selecteerde op basis van deze oordelen en ervaringen drie genomineerden, waaronder ABC. De andere genomineerden waren het ACT-team van GGZ Eindhoven en het ouder/partnerwerk van De Hoop GGZ.

ABC is gespecialiseerd in rehabilitatie en behandeling van jongeren met een psychotische kwetsbaarheid. Vrijwel alle ervaringen met deze afdeling waren uiterst positief. In de reacties vallen opmerkingen te noteren als “De familie wordt altijd betrokken: bij intake en aanwezig bij elke behandelplanbespreking” en “als ouders zijn we intensief bij de begeleiding betrokken”.

Met de Ypsilon Familiester wil Ypsilon laten zien wie het best gebruikmaakt van wat er al bestaat om familieleden bij de zorg te betrekken.
ABC is erg blij met de prijs, ‘een soort Televizierring voor de ggz’. “Familie van ABC-clienten voelt zich op een serieuze, aansprekende wijze gehoord en geholpen. Dit blijkt dus zo waardevol dat men het op deze wijze waardeert!”, aldus afdelingsmanager Fred Marquenie.

Bron: Altrecht

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen