Beursgang Movetis een feit

Array

movetisDe beursgang van het farmabedrijf Movetis is van start gegaan. Een aandeel van de onderneming uit de Kempen zal minimaal 11,25 euro en maximaal 14,25 euro kosten. De juiste prijs hangt af van de interesse van de beleggers. Movetis is een afsplitsing van Johnson & Johnson en werd opgestart door onderzoekers van Janssen Pharmaceutica. Het legt zich toe op geneesmiddelen voor maag- en darmstelsel. Binnenkort mag het starten met de verkoop van zijn belangrijkste geneesmiddel Resolor, voor de behandeling van chronische constipatie bij vrouwen voor wie laxeermiddelen onvoldoende verlichting bieden. De eerste lancering is begin 2010 gepland in Duitsland. Inschrijven op de nieuwe aandelen kan tot en met 2 december, al is een vervroegde afsluiting wel mogelijk. De eerste notering op Euronext Brussel is gepland voor 4 december.

Via de verkoop van nieuwe aandelen wil Movetis tot 112 miljoen euro ophalen. Het basisaanbod bedraagt 85 miljoen euro aan aandelen, maar het kan in tweemaal verhoogd worden. De opbrengst zal worden gebruikt voor de lancering van Resolor en voor het ontwikkelen van producten tegen buikwaterzucht en producten voor patienten die onvoldoende reageren op de behandeling met zeer actieve zuurremmers (PPI’s) en reflux bij kinderen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen